tiistai 31. tammikuuta 2012

Syöjätär

Pallo on laitettu pyörimään. Katsotaan nyt, mitä se tuo, kenelle ja millä aikataululla. Toivotaan, että minä olen se, joka voi loppujen lopuksi tehdä helpon päätöksen, jossa palaset ovat loksahtaneet paikoilleen!Hyvien, toiveikkaidenkin asioiden vatvominen herättää minussa syöjättären. Himoitsen sokeria. Helppoa helpotusta. Teennäistä tasapainon ja rauhan palautusta - muka.

Mahtavaa on, että olen nukkunut kuin tukki, mutta hermostuneisuuteni näkyy ruokailupuolella.
Yritän suunnata kasvaneen ruokahaluni järkevästi vitamiinirikkaisiin herkkuihin - marjoihin ja hedelmiin. Hämmentävää, miten nopeasti tällaiset toimintamallit vieläkin aktivoituvat! Nooo päivä kerrallaan.

tTM

4 kommenttia:

 1. Olen huomannut samaa itselläni, että vaikka miten on tasapainossa ruokavalio ja elän suhteellisen tasapainoista arkea(s.häiriövuosien jäätyä taakse), niin tietyt mielialat laukaisevat oitis sokerinnälän. Jos arkeen astuu liian suurta epävarmuutta tai tuleekin yllättäviä, positiivisiakin(!) muutoksia, niin tulee pian mieleen; Nyt on aika ottaa pala suklaata =) Eikä siinä mitään, joskus sellaista vaan tarvitsee, enkä itse enää edes kiellä herkuttelua itseltäni. Mutta on vaan hassua huomata miten tietyt mielentilat ja tunnelmat laukaisevat halun saada jotain hyvää. :>

  Kokeile tummaa suklaata! Ei pomppaa verensokerit rajusti eikä sitä tee mielikään montaa palaa kerralla. Ja päälle kourallinen marjoja, niin avot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Eilen (ja vähän toissapäivänäkin) olin vaan niiiiiin kaukana järkevästä tummasuklaa-elämänhallinnasta, että ei tosikaan. Onneksi tänään on uusi päivä ja menneitä ei kannata koskaan jäädä murehtimaan. Eteenpäin vaan kuitenkin aikaisemmasta oppineena :)

   Mutta kummallista se on, miten sitä on vanhojen toimintatapojensa vanki joissakin tilanteissa. Onneksi näitä enää harvassa! Aurinkoa!

   Poista
 2. Sitä se on loppuelämämme: tasapainoilua arjen haasteiden keskellä!

  Mutta tiedätkö, TM, tällä kertaa me onnistumme siinä. Lankeamme toisinaan herkkuhoukutuksiin, mutta se ei pysäytä matkaamme. Ajatellaan niiden olevan välttämättömiä nautinnon kokemuksia, silloin tällöin. Emme piiskaa niistä itseämme, mutta emme anna niiden muuttua rengeistä isänniksi :)

  Pyöriköön pallo oikeaan suuntaan työasioissa ja tuokoon viikonloppu tarpeellisen levon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihanaa levollista ja yhtäaikaa voimallista viikonloppua Sinullekin! Kyllä se on todella niin ajateltava, että sortumisia ei vaan oikeasti niitä nautinnon kokemuksia tulee aina välillä ja niin se elämä menee. Onneksi me tällä kertaa onnistumme ja teemme koko ajan enemmän ja enemmän automaattisesti oikeita valintoja! Annetaan pallon pyöriä ja katsotaan, mitä se takaisin tullessaan tuo.

   Poista

Kiitos viestistäsi!