Sivut

torstai 5. tammikuuta 2012

Biker's high

Olen tänä syksynä uskaltautunut ensimmäiset kerrat sisäpyöräilytunneille. Aikaisemmin kävin suhteellisen säännöllisesti. Sitten juoksu vei mennessään, joten aikaa toiselle yhtä kovalle lajille ei oikein jäänyt ja sisäpyöräily jäi vähemmälle.

Selän hajottua sain pitkän listan lajeja, joita en saa harrastaam ainakaan toipumisaikana. Näiden joukossa olivat mm juoksu ja pyöräily. No hyvin tiedätte, että heti kun suinkin pystyin aloitin juoksemisen uudelleen, mutta minulla oli onni kohdata fysioterapeutti, joka osasi hommansa, alistui kohtaloonsa ja auttoi minut alkuun, kun sanoin hänelle suoraan, etten aio juoksemisesta luopua. Hänen kanssaan sitten sovittiin, että jos saan juosta niin en pyöräile. (Ymmärtääkseni lähinnä kuitenkin kyse oli ulkona pyöräilystä, jolloin alaselän pyöreänä ollessa siihen kohdistuu teräviä tärähdyksiä, joita ei välttämättä voi ennakoida.)

Liittyen tähän lupaukseen en myöskään ole juuri sisäpyöräilytunneilla käynyt (ennen viime vuoden loppupuolta). Ajattelin, että jos selkäni kestää juoksemisen niin sisäpyöräily on pieni myönnytys. Ja sitten en enää jaksanut tehdä edes sitä myönnytystä. Minkä ihmeen takia kärsivällisyys on hyve?

Ja onneksi en. Eilen melkein vuoden tauon jälkeen pääsin taas sisäpyöräilytunnilla biker's highin. Siis niin kuin runner's high, mutta pyörällä :) Melkein tuli tunnilla kyyneleet silmiin - niin ihanaa se vaan on! Melkein tuntuu, että pyörä saavuttaa edellä ajavia! Ja nousee lentoon. Hiki roiskuu ja tuntuu, että tätä voisi tehdä koko päivän (tai niin kauan kuin pumppu kestää...).





Energistä päivää ja liikunnallista (sopivasti) pitkää viikonloppua! (Itselläni tänään on niin välipäivä liikunnasta - pakko!)

tTM

4 kommenttia:

  1. Biker's high <3 Sisäpyöräily on kyllä kivaa, varsinkin kun on hyvä piiskuri ;)

    VastaaPoista
  2. Nyt oli hyvä piiskuri :) joka soitti myös hyvää musiikkia!

    VastaaPoista
  3. Musa onkin tärkeetä!
    Itse rakastan pyöräilytunneilla kunnon lattarimusiikista. Tasainen jumputus ei oikein toimi. Raskailla osuuksilla käy sit raskaampi musiikkikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli tarkoituksena viimeksi painaa joitakin biisejä mieleen - kun toimisivat hyvin myös juoksubiiseinä, mutta sitä on niin sen polkemisen lumoissa ja korvat täynnä hikeä, että jälkeepäin ei juuri muista kuin että kivaa oli :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!