perjantai 30. maaliskuuta 2012

Jos kotonasi asuu painonvartija

Nämä hajanaiset ja nopeasti kasaan kyhätyt tärkeät ja täsmälliset ohjeet ovat juuri sinulle, jonka kotona asuu painonvartija!

Epäilet, että kotiisi on muuttanut painonvartija. Mikäli jääkaappisi sisältö on muuttunut kasvisvoittoiseksi ja kuivakaapit täyttyvät erilaisista käsittämättömistä jauheista ja kaukomailta tuoduista kuivatuista marjoista, saatat hyvinkin olla oikeassa. Varma lisätuntomerkki on sekin, että saatat tavata painonvartijasi olohuoneen valkoiselta sohvalta kauttaaltaan rapaisena ja hikisenä purkamassa sykemittarin tietoja tietokoneelle. Tässä tilanteessa yllätettynä painonvartija usein vaatii sinua katsomaan koneen näytöllä mutkittelevaa viivaa. 

Painonvartijoita on kahta laatua Aloittelijat (A) ja Edistyneemmät (E). Seuraavista vihjeistä voit päätellä kumpaa laatua oma painonvartijasi on:

 1. Kotiisi on ilmaantunut liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä lehtiä (A), edellisen lisäksi kotiisi ilmaantunut myös saman aihepiirin kirjoja (E)
 2. Painonvartijasi ostaa eri liikuntalajeihin tarvittavia asusteita. Asusteet ovat mustia (A) tai asusteet ovat värikkäitä (E).
 3. Painonvartijasi on tuonut kotiin zumba-dvd:n (A) tai kahvakuulan (E tai mikäli painonvartijasi on mies hän voi kuulua myös ryhmään A).
 4. Painonvartijasi seisoo vaa'alla ja mittailee itseään mittanauhan kanssa kulmat kurtussa (A) tai hän kääntyilee peilin edessä, hymisee ja nyökyttelee (E) - molempien ryhmien edustajat vaativat sinua ottamaan itsestään kuvia vähintäänkin epäilyttävän vähissä vaatteissa...
 5. Molempien painonvartijaryhmien puheessa toistuvat eri vihannesten ja urheilulajien nimet.

Miten sitten painonvartijaan olisi syytä suhtautua?

Yleensä painonvartijat ovat tuen ja huolenpidon tarpeessa (jonkun on huolehdittava treenivaatteiden - ja sohvan - pesusta). Painonvartijaa kannattaa lähestyä varovasti (ainakin mikäli sillä on kahvakuula kädessä) ja tehdä tiettäväksi, että on liikkeellä hyvissä aikeissa. On hyvä etukäteen mainita, ettei kanna mukanaan suklaata, sokeria tai muita houkutuksia (tästä on myös hyvä pitää kiinni, koska painonvartijoiden hajuaisti on huomattavan kehittynyt haistamaan suklaan kaukaakin ja ne saattavat muuttua ärtyneiksi ja arvaamattomiksi suklaan lähettyvillä). Voi myös purra ruokkivaa kättä.

Painonvartijaa kannattaa kehua päivittäin - tästä hyödytte molemmat. Ulkonäköön ja suorituskykyyn kohdistuvat kehut ovat painonvartijalle mieleisiä, mutta on varauduttava siihen, että painonvartija pinkaisee kehujen siivittämänä uudelle lenkille eli kohtuus kannattaa pitää mielessä.

Erityisesti painonvartija ilahtuu, mikäli valmistat hänelle maukkaan salaatin tai viettelevän smoothien! Moisen jälkeen painonvartija kehrää pitkään.

Mikäli painovartijan puheenaiheet kiertävät kehää (kasvikset ja urheilu), voi hänet ohjata muiden samanhenkisten pariin esimerkiksi liikuntakeskuksiin, urheiluliikkeisiin tai supermarkettien vihannesosastoille, jolloin jää hetki aikaa omille mielenkiinnon kohteille.

Lopuksi täytyy onnitella, että kotiisi on pesiytynyt painonvartija! Painonvartijat ovat sitkeitä ja pitkäikäisiä, joten sinulla on vuosiksi iloa vetreästä ja touhukkaasta toveristasi. Sitä paitsi painonvartijat ovat usein iltaisin päivän riekkkumisesta niin väsyneitä, että nukahtavat hyvissä ajoin ja sinulle jää omaa aikaa kodin hiljaisuudessa, kun painonvartijasi on sammunut sohvalle urheilujuomasheikkeri poskea vasten!

Mukavaa viikonloppua kaikille oletpa sitten painonvartija tai sen asuinkumppani!

tTM

10 kommenttia:

 1. Kiitos piristyksestä! :D Vihjeiden perusteella luulen, että meille on pesiytynyt E-luokan painonvartija. Tosin ohjeet täytynee printata asuinkumppanille. ;)

  Hauskaa viikonloppua sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aku! ;) Loistavaa viikonloppua! Toivottavasti sinunkaan herätyskellosi ei soi huomenna!

   Poista
 2. Ahhah, loistava teksti! :> Tää sun blogisi on muutenkin ihan huippu! Ihanaa viikonloppua :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Kiitos Niina! Suurin osa on väsyneen ihmisen tajunnanvirtaa, mutta mukavaa, jos siitä saa joku jotain irti :) Ihanaa viikonloppua Sinullekin!!!

   Poista
 3. Kiitos naurusta! :D

  Kynäsi eli näppäimistösi tuntuu toimivan loistavasti aina. Jos tämä oli väsyneen ihmisen tajunnanvirtaa, niin jään odottamaan malttamattomana levänneellä mielellä kirjoitettuja huikeita tarinoitasi ;)

  Onnellista sunnuntaita painonvartijana tai painonvartijan kanssa! :)

  VastaaPoista
 4. Heheh, nauroin koko ajan :) Kiitos näistä ohjeista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Ystävät Hyvät! Naurujen siivittämänä on hyvä lähteä kohti uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Todella ihanaa tekstiä! Ja totta!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!