Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Huvi vaatii raskasta työtä

Totta se on, että hyvältä näyttäminen vaatii kovaa työtä. Itselleni varmaan pari vuotta sitten luettu artikkeli oli silmiä avaava ja todella motivoiva: artikkelissa normaalipainoiset ihmiset kertoivat, että he tekevät koko ajan töitä ollakseen normaalipainoisia (siis liikkuivat jokseenkin säännöllisesti, mutta ennen kaikkea tarkkailivat syömisiään rajoittaen herkkuja ja painottaen kasviksia - siis oikeasti ei pelkästään teorian tasolla niin kuin minnä ajoittain teen). 

No, mikä kenellekin on kovaa työtä, on tietysti eri asia. Joukossammehan on niitä ihmisiä, joille on kovaa olla liikkumatta ja jotka syövät terveellisesti, koska haluavat tehdä niin.

Seuraavaksi voidaan tietysti keskustella, että mitä hyvältä näyttäminen kenellekin on. Henkilökohtaisesti minulla ei ole tuon taivaalllista merkitystä kenenkään muun painoindeksillä kuin omallani. Tiedän useita kauniita, upeita naisia, joiden painoindeksi huitelee varmasti reilusti yli suositusten. He ovat kauniita ja tietävät sen itsekin. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään indeksin kanssa. Omasta tunteestahan siinä on eniten kyse. Tyytyväisyydestä itseensä. 

Painon pudotessa olikin oikeastaan suurin yllätys se, ettei itsetunto ollutkaan läskeissäni. Tyytymättömyyttä esiintyi samalla tasaisella tahdilla painon pudotessakin. Tyytyväisyyden löytämiseksi olikin tehtävä ihan erilaista työtä - henkistä (huh huh! se se vasta rankkaa on!). 



Mutta raskaan työn tulokset palkitsevatkin eri tavalla kuin vaivatta saavutettu palkinto. Tavoitehousuihin solahtaminen tuntuu sillä hetkellä kaiken vaivan arvoiselta ja ensimmäisen kerran kun juoksee 10 km kertaakaan kävelemättä, kuulee suosionosoitukset, vaikka olisi yksin keskellä metsää.

Voitot voivat olla jonkun muun näkökulmasta pieniä, mutta itselle ne ovat suurinta ikinä - koska ne ovat juuri minun ja itsetehtyjä. Niiden saavutusten kautta syntyy hiljalleen myös se itsearvostus ("Katsohan, tyttöä, enpä olisi uskonut!") ja itsensä hyväksyminen.




Onpa sinun hupisi sitten minkälaista laatua tahansa (painotavoitteita, suorituskykyä tai jotain ihan muuta), kaikki on saavutettavissa, mutta vaatii työtä. Ilmaiseksi ei tule mitään. Valitettavasti. Ja onneksi!


Hyviä treenejä, kevätaurinkoa ja hyvää mieltä!

tTM

3 kommenttia:

  1. Aamen! <3

    Sinulle on henkisen valmentajan paikka auki. Sinut on jo oikeastaan valittu tehtävään! Palkka ja muut edut neuvoteltavissa. Tulostavoitteena paljon hyvinvoivia ja tyytyväisiä ihmisiä. ;) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Eihän ilman työtä saavutettu saavutus ole mitään! Sinun tekstejäsi on niin mukava lukea, kun täältä saa aina jotain itselleen. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Ihanat Naiset <3 Henkinen valmentaja sopii hyvin! Palkaksi riittää nämä kauniit kiitokset!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!