torstai 9. helmikuuta 2012

Jäässä

varoitus: sisältää valitusta

Siis kammottavaa, miten kylmää on! Tämä viima ja pakkanen tuntuvat jäätävän jo koko olemisen ydintä.

Joo. Kyllä varmaan olis voinut olla enemmän päällä duunimatkalla, mutta täysin kammottavan järkyttävää tämä kylmyys silti on.Olen aina vihannut kylmää. Talvi sinällään ei minua haittaa. Lumella pääsee harrastamaan monia lajeja, joita muuten ei. Mutta tämä kylmyys. Sanat eivät riitä kuvaamaan.

Kai tässä ikiroutaan jäätyneessä maisemassa olis jotain kaunistakin, jos tarkenisi ympärilleen katsoa. Ei tarkene. En voi tällä hetkellä edes kuvitella juoksevani ulkona niin järkyttävä viima siellä on. Töissä tarkenee vain täyttämällä teekuppia kiehuvalla vedellä jatkuvasti. Sormet tahtoo jäätyä näppiksellä silti. Normaalin vaatetuksen (mm neule) päällä paksu talvitakin vuoreksi/välitakiksi tarkoitettu reuhka, joka ulottuu polviin asti.
Hermot menee! En kuitenkaan tee lupausta, että en sitten kesällä valita kuumaa. Saatan hyvinkin valittaa, jos on liian kuuma (minulle).

Huh! Taas on valitettu. Helpotti vähän, mutta yhtään lämpimämpi ei ole, joten lopetan tähän. Illalla juoksen itseni hikeen juoksumatolla ja istun saunassa tunnin!

tTM jäässä

4 kommenttia:

 1. Huh. Valitusta joo, mutta olen aivan täysin samaa mieltä!!!!! Nää kelit ei ole enää ihmisiä varten. Onneksi tosiaan on kuntosali ja bussi menee ovelta ovelle koti-sali väliä! ;) Koitetaan jaksaa. Vaikka ei siltä tunnu ni kevättä kohti mennään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aurinko pilkottaa taas tänään (siis varmaan paistaa täydeltä terältä, mutta eihän se tänne meille sisäpihalle paista :))), joten valosta edes saa voimaa. Mä asun niin lähellä salia, ettei paria pysäkin väliä viitsi bussilla mennä, vaikka kyllä itse asiassa meilläkin ovelta ovelle kulkisi.

   Kyllä se tästä lämpenee! Jossain vaiheessa :)

   Poista
  2. Tuo viima on kyllä karsee ja sielukin jäätyy.
   Mutta, toisaalta meillä on asiat kuitenkin aika hyvin verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan. Ei ihan tavallista Pariisin 10 pakkasastetta tai Tsekeissä toissayönä ollut 39. Mutta, joo... Kyllä sellasia viimattomia pikkupakkaspäiviä toivois täälläkin, jotta ulkoliikuntaakin vois harrastaa.
   No mä olen yrittänyt korvata reippaat lenkit uinnilla, mutta valitettavasti uinti ei vie energioita tuolta nelitassuiselta karvakuonolta :D
   Mutta, kevättä kohti mennään ja kyllä näiden viimapakkastenkin on loputtava!

   Poista
  3. Joo ihan totta. Kyllä meillä sentään on sisällä lämmintä! (paitsi siellä työpaikalla, jonne tänään sentään sain lisäpatterin...) Tänään iltalenkillä oli riittävästi päällä ja liikuin rivakasti niin ihan hyvin tarkenin! Meidän karvatassu on päästettävä irti ja usutettava umpihankeen, että luonto vähän lauhtuu! Kauan ei pihalla tarkene sekään... Onneksi kulkijoita on tuolla pakkasessa vähän, joten koiruus voi vapaasti riekkua vapaana häiritsemättä ketään.

   Poista

Kiitos viestistäsi!