sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vesi vanhin voitehista

Viikko sitten juostun hitaan kympin ja selkäsärkyisen yön jälkeen, otin käyttöön ne kaksi asiaa, joilla olen selän aikaisemminkin kuntouttanut venyttely ja vesijuoksu. Koska mulla tahtoo joskus (välillä) mennä jotkin asiat yli niin kävin tällä viikolla vesijuoksemassa kolme kertaa ja tavoitteena on mennä tänäänkin. 

Vesijuoksusta en muuta tiedä kuin että pitkästä aikaa se oli ihan kivaa ja tehokkaaltakin tuntui. Venyttely nyt ainakin teki ihan varmasti hyvää.

Joka tapauksessa.

Jätin varmuuden vuoksi väliin maanataille sovitun juoksulenkin. Keskiviikkona juoksin jo perinteeksi muodostuneen mäkitreenin (reippaaseen tahtiin ja koko matkan mäkineen kaikkineen). Lauantaina meni kirittäjän ansiosta 10 ennätysaikaan ja tajusin juuri, että pystyn juoksemaan sen tuntiin - ainakin ihan juuri kohta! Oikeastaan varmaan nyt. Venyttelyä selkä kaipaa, mutta on ihan ok kuitenkin jo. 
Vesi on ihana elementti ja armollinen. Se kannattelee vaikka tuhdimpaakin kehoa ja saa olon tuntumaan kiinteältä. Uinnin jälkeen olo on tehneen oloinen, vaikkei samalla tavalla paita olekaan märkä kuin lenkin jälkeen. Mulla ei ikinä ole ollut ongelma löytää jonkin rajoituksen viemän urheilulajin tilalle uutta - niitähän riittää. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten kapinoisi sitä vastaan, jos jostakin rakkaasta lajista (juoksusta) joutuisi luopumaan! Onneksi ei ainakaan vielä. Onneksi ei juuri nyt.

Tänään vielä vesijuoksua ja pyrin nyt siihen, että juoksen korkeintaan kolme kertaa viikossa. Enempään ei tämä selkä tässä vaiheessa pysty. Onneksi on niin paljon muutakin. Lenkeistäkin nauttii valtavasti, kun ei saa "makeaa mahantäydeltä". (tätä en hurjimmissakaan kuvitelmissani muutama vuosi sitten olisi voinut uskoa sanovani!!!)

Vaihtoehtojen huumaamana ja onnellisena siitä, että voi liikkua!

tTM

6 kommenttia:

 1. Se on kyllä hyvä ettei ole liikunnan suhteen rajoittunut :D

  Toisaalta jos yrittää revetä joka lajin pariin niin... itse haluaisin tehdä kaikkea ja on vaikea keskittyä vain muutamaan lajiin ja kehittyä.

  Vesijuoksu on kyllä tosi kivaa. Itse ajattelin talvella vaihtaa juoksutreenit vesijuoksuun jos vain onnistuu. Paikallisen uimahallin aukioloajat on vain ihan peestä ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli taas tolkuttomat kesäsulut uimahalleissa. Noin kylmänä kesänä 1,5 kk sulku on liian pitkä, kun muutamasta hallista on vuorollaan vain yksi auki niin arvata saattaa millaiset on jonot ja väenpaljous siinä ainoassa aukiolevassa - ei kiitos!

   Mutta nyt taas talvi tulee ja hallit on auki. 06-07 aukeava halli mahdollistaa aamu-uinnin ja hyvä niin!

   Poista
 2. Ajattelin vain jättää jäljen käynnistäni, pienen tovin ole blogiasi seurailut =)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin kivalle, että urheilulajeja riittää, vaikka jostakin joutuisi (hetkeksi) luopumaan! Minäkin tahdon vielä joskus, että haluan ja osaan ja kykenen muutakin kuin juosta ja satunnaisesti uida. ;)

  Vedessä liikkuminen on niin erilaista, kuten sanoit kannattelevaa ja armollista. Minulle se on myös mielen rauhoittamista. Hetki, jolloin ajattelen vain hyviä ja positiivisia asioita, lataan itseeni kevyempää oloa.

  Ihanaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!