perjantai 3. elokuuta 2012

En kysynyt, sain vastauksen

Olemistani on sävyttänyt kaikesta vauhdista ja paljosta positiivisesta huolimatta pieni alakulo painolukemiin liittyen. Olen oikeastaan keskittynyt vain murisemaan ja inisemään yksikseni (tosin hyvin lyhyitä hetkiä), enkä sen enempää, mutta taustallahan sellainen ajatusmaailma kuitenkin painaa, vaikkei se aktiivisessa käsittelyssä koko ajan olisikaan.

Torstai-illan huumassa lähdin lukemaan Kukka Laakson blogia ja siellähän minulle oli vastaus kysymykseen, jota en ollut edes osannut kysyä!

Millä saan tämän (turhan) alavireen olemisestani pois ja keskityttyä sen sijaan siihen, mikä on oleellista? (Olisi ollut kysymys, joka minun olisi pitänyt tajuta kysyä.)

Kukka vastaa:

"Suhtaudun asiaan hyvin yksinkertaisesti: teemat kuten laihduttaminen ja rasvanpoltto on negatiivisia (= halutaan jotain pois), kun taas ominaisuuksien kehittäminen on positiivista (= halutaan jotain lisää)."


Hah! Siinä se on. Nyt keskityn liikuntaan ja syömään oikein (että jaksan liikkua ja saan tulosta), enkä keskity laihduttamaan ja pudottamaan painoa. Viisautta! Tavoitteena on siis sama lopputulos eri asenteella. Mahtaisi toimia paremmin kuin marina!? Luulisin.


tTM positiivisessa kierteessä!

17 kommenttia:

 1. Missä on se "tykkää"-nappi kun sitä tarvittaisiin :)

  http://inmotionblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten välillä ajatellut samaa! Joskus olisi kiva vaan kertakaikkiaan t y k ä t ä! Varmaan sellainen nappi on tulossa ihan perus-bloggeriinkin :)

   Poista
 2. Samaa mieltä kuin in motion! Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Tykkään, tykkään :) Samaa pohtineena, mutta en ole osannut sitä Kukan tavoin yhtä hienosti ilmaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin tajusin sen heti, kun luin sen Kukan kirjoittamana! En ole saanut sitä itsestäni ulos. Ikäänkuin lupaa keskittyä positiiviseen? :)

   Poista
 4. Yksinkertaista :-) Mun täytyy käydä lukemassa toi, just eilen postasin itseinhoisen, negatiivisen tekstin blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on näköjään huonot värit tuossa blogissa. Linkki löytyy sanoista "vastaus kysymykseen" niin pääset suoraan tekstiin... Pitänee korjata linkkien väri paremmin erottuvaksi tekstistä. :)

   Ja niitä negatiivisiakin tekstejä pitää vuodattaa ulos ja sittenpähän on vuodatettu ja sen jälkeen on tilaa positiiviselle! :)

   Poista
 5. Totta ja toimii! Omalla kohdallani tilanteeni on muuttunut PALJON parempaan siitä lähtien kun olen lakannut keskittymästä negatiivisiin asioihin (PAKKOIHIN: pakko laihtua, pakko kontrolloida syömistä jne.) ja alkanut keskittyä hyödyllisempiin asoihin: itseni hyväksymiseen, siihen, että syön tarpeeksi vihanneksia (ja silloin tällöin hedelmiäkin:)), hyvään oloon jne.
  Aina tulee hetkiä, että vanhat tavat pyrkivät pintaan, mutta kun tiedostaa niiden hyödyttömyyden on helpompi jatkaa positiivisella tiellä.
  Sinä olet jo erinomaisella tiellä rakas TM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinä rakas Taina! Sinä jos kuka olet elävä esimerkki siitä, että kun päästää irti negatiivisesta saa tilalle paitsi hyvän mielen ja tasapainon myös sen tavoittelemansa tuloksen! Onneksi olet ja onneksi olet jakanut tarinasi meidän kanssa! <3

   Poista
 6. Ajatella - ei mitään pois, vaan jotakin lisää! :) Tämä pitäisi muistaa, pitää ohjenuorana erityisesti niinä päivinä, kun kaikki on harmaata, paikallaan pysyvää mössöä eikä edistymistä tunnu tapahtuvan minkään vertaa.

  Viimeisten kilojen kanssa meinaa olla niin turhauttavaa. Osaisikinpa keskittyä siihen, mitä haluaa lisää. Saattaisi muutama rasvakilo huomaamatta kadota, kun saisi kroppaansa lisää lihasta ja voimaa. Jee, sitä odotellen :)

  Hyvää Yötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee! Eikun voimaa ja kestävyyttä hakemaan!

   Poista
 7. Sulle ois tunnustus mun blogissa :)

  VastaaPoista
 8. Sut on haastettu blogissani :) http://inmotionblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!