maanantai 27. elokuuta 2012

Vastustuskykyä ja vitamiineja

Oltiin viikonloppu reissun päällä ja kotikotona. Tuotiinkin sitten sellainen määrä marjoja kotiin, että pakastin on pullollaan - i h a n a a !!!

Smoothiet uppoaa koko perheeseen vähän eri variaatioina. Luonnonjugurtti ja rahka tarvitsevat jatkuvaa vaihtelua lisukkeisiinsa. Ja mitä superruokaa suomalaisetkin metsät ovat pullollaan. Nam!
Täytyy nyt sen verran myöntää, että itse poimin mustaherukat pensaasta (10 litraa), mutta kaikki muut kotimaiset metsämarjat oli minulle valmiiksi poimittuna. Hienoa. Kiitos! Eipä niitä noin lyhyessä ajassa olisi kukaan kerännytkään, kun tuli vähän rentouduttua ja mökkeiltyäkin. Ja niin kuin sanottu en juuri rentoudu metsässä (paitsi jos saan juosta ihan täysiä ja silloinkin pitää olla kaveri, joka tuo mut metsästä pois).

Marjamäärät tuntui paljolta, kun niitä pakastimeen pakkasin, mutta hyvin tiedän, että kaikki menee ja lisääkin joudutaan ostamaan talven aikana. En pysty kaikkia hedelmiä syömään, joten marjat täydentävät ruokavaliotani paremmin kuin hyvin.


Että voi ihminen tulla onnelliseksi ruuasta :)

Viikonloppuna juoksulenkki mökkimaisemassa ja vähän kahvakuulaa pihalla. Aika huippua :) Tänään vuorossa mäkilenkki taas Ihanan Juoksevan Ystäväni kanssa. Sisulla juostaan se kolme kertaa viikossa edelleen ja kyllä sitä keho kaipaakin! Lisäksi olen käynyt vesijuoksemassa 2-4 kertaa viikossa aamutuimaan ja muu liikkuminen sitten siihen päälle (lähinnä nyt pyöräillen työmatkoja ja koiralenkkejä) venyttelyä unohtamatta. Eipä sitä työssäkäyvä perheellinen nainen juuri enempää ehdi. Ainakaan minä. Paits ne kaksi ryhmätuntia viikossa, jonne on sosiaalinen pakko mennä.

Syksyn flunssakausi on pyörähtänyt reippaasti käyntiin. Itse olen vielä mokomalta välttynyt ja taistelen nyt marjat uusimpana aseenani kaikkia maailman pöpöjä vastaan. Katsotaan myöhemmin millä menestyksellä.
Nyt äkkiä keräämään suomalainen superfoodi talteen joka iikka! Siis itsekään en niitä itse kerännyt... mutta kannustaa toki voin! 

Aurinkoisia syyspäiviä, vaikkakin viikonloppuna oli selvästi vielä kesää ilmassa...

tTM syksyn ja kesän välitilasta

6 kommenttia:

 1. Munkin äiti oli käynyt keräämässä parikymmentä litraa mustikoita, ja kyllähän siitä opiskelijatyttärellekin jokunen marja liikeni! Ihan huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan äidit on kivoja! Niillä vitamiineilla kohti uusia haasteita! :)

   Poista
 2. Pakkanen marjoja täynnä kelpaisi täälläkin :)


  Löysin juuri blogisi ja jään lueskelemaan
  http://muutoslahteeminusta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Täällä kanssa pakkanen ihan turvoksissa :) Vähäsen kauhistuttaa et mitäs sitte ko sieniäki pitäis viel saada mahtumaan, täytyy nyt keitellä ahkerasti marjapuuroja viime vuotisista viinimarjoista siis :)

  VastaaPoista
 4. Flunssakausi on todellakin käynnissä, itse pääsin siitä heti osalliseksi aloitettuani työt. Huoh! :( En aio alistua nujerrettavaksi, viikonloppuna on oltava kunnossa. :)

  Marjat <3!

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!