sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Mielenrauhaa

Paljon puhetta. Vähän tekoja. Mutta millä näitä nyt mitataan?

Nyt on ollut tekemistä siinä, että pysyy liikkeessä, vaikka vauhtia on ollut liikaakin. Tai tapahtumia. Eikä tarpeeksi aikaa käsitellä niitä asioita, jotka käsittelyä vaatisi. Joskus vaan mikään aika ei riitä. Pulssi on sata levossakin. Noin kuvainnollisesti.

Onnistumista olen kiitollinen. Kyllä niitäkin on. Mutta tuntuu, että tarvitsisin tähän rinnalle ihan kokonaan oman erillisen ajan, jossa voisin keskittyä itseeni ja elämän hallintaan. Ehkä nyt ei ole oikea aika sitä edes haluta. Mutta hyvältä tuntuvat ne päivät, kun syön terveellisesti ja liikun. Sellainen tuntuu normaalilta.

Väännän itseäni tasapainoon. On ollut pakko kaivaa rentousharjoitukset esiin. Olen jopa tehnyt meditaatioharjoituksia. Minä, jonka on vaikea istua paikallaan ilman tekemistä... Pakko hetkittäin kääntyä sisäänpäin. Muuten tuntuu, että hajoaa sirusiksi avaruuteen.Kyllä se jossain lähettyvillä on. Mielenrauha. Silloin kun olen itselleni hyvä, se on lähempänä.

Rakkautta!
tTM

2 kommenttia:

  1. Rakas TM, samoissa asioissa pyörii ajatukset täälläkin... Luin juuri meditaation positiivisista vaikutuksista aivoihin silloinkin kun ei sitä harrasta. Siis jos muuten sitä säännöllisesti harrastaa! Minkä tyyppisiä harjoituksia olet tehnyt? Mielenrauha on tavoitteeni. Välillä löytyy, välillä täysin kadoksissa... Itsensä hyvinkohteleminen auttaa, välillä vaan huonot tavat vievät voiton uusista hyvistä tavoista. Käsittämätöntä!

    VastaaPoista
  2. Olen opetellut vasta hengittämään oikein (laskemistekniikkaa suositteli yksi ystäväni, joka meditoi oikeasti - voitko kuvitella - siinä kun vaan palataan tiukasti takaisin laskemiseen, kun ajatus harhautuu ja harhautuuhan se). Youtubesta olen hakenut jotain meditaation taustalle (merenkohinaa yms). Auttaa minua, jonka ajatus harhailee :) Niitä löytyy paljon meditation-sanalla hakemalla ja muita hakusanoja en ole ehtinyt kokeilemaankaan. Kyllä mullakin on välillä tuskan takana rauhoittuminen ja mielenrauha, mutta jos vähän oppisi edes välillä hidastamaan tällä tavalla. Tunnen oloni paremmaksi jopa tällaisen "kotimeditoinnin" jälkeen. Uskon hyviin vaikutuksiin ehdottomasti!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!