lauantai 21. huhtikuuta 2012

väsyneesti voimalla

Kun on tarpeeksi väsynyt, ei nuku. Tiedättehän tunteen. Että kuoleman väsyneenä kaatuu sänkyyn todella rankan viikon jälkeen ja herää aamulla *bling* klo 06 ihan virkeänä, mutta ei suinkaan levänneenä. 

Är-syt-tä-vää!

Sitten koko aamua värittää sellainen raivostunut energia, jolla juoksisi kympin lenkin kaksi kertaa, eikä oikeastaan edes huomaisi, että juoksi sen kaksi kertaa - eli nyt jos koskaan kannattaisi lähteä lenkille, mutta ei koska on luvannut mennä zumba+jooga-tuplatunnille ihan kohta kaverin kanssa. 

Ai niin sanoinkohan minä sitä, että olen käynyt joogassa nyt kerran. Tosin sellaisessa fit flow-joogassa (tiedän kyllä mitä se on, mutta en tiedä, mitä se on suhteessa muihin...). Ei selkä mitenkään kauhuissaan ollut, vaikka tarkkana saikin olla. Ja viikolla selkä on voinut ihan hyvin. Tänään luonnollisesti todella hyvin maailman parhaan perjantai-pilateksen jälkeen. 

Joogasta en vielä osaa sanoa, mitä mieltä olen siitä, että onko se minun lajini ollenkaan. Yleensäkin itseeni kohdistuvat vaatimukset ovat kovia ja sitä kautta pettymykset suuria, mikäli en yllä ensi hetken tavoitteisiini (mistä seuraa se, että heitän helposti pyyhkeen kehään, kun en ollutkaan niin hyvä kuin odotin, mutta luonnollisesti ajattelen, että se on lajin syy...). Niinpä jotekin odotin, että joogamaton päällä saavuttaisin jonkin myös henkisen tason, tietoisesti rauhottuisin ja tuntisin itseni ehkä... levolliseksi... (siis hei ekakerrasta lähtien :)).

No siis alun alkaen täysin järjettömiä tavoitteita persoonani tuntien... (henkisyys ja levollisuus vaatisi todennäköisesti vahvan lääkityksen) ja silti tunsin hienoista pettymystä seistessäni kaksinkerroin nenä sääressä kiinni ja tajusin ajattelevani, että säärikarvat pitäis ajaa... Eli hetki menee tuohon henkiseen kasvuun vieläkin. Tai miksei sitä voi olla henkinen sileillä säärillä!?

Hyvää viikonloppua! Urheillaan paljon sopivasti ja nautitaan keväästä! Se tulee kuulemma huomenna!

tTM raivoisasti hereillä
4 kommenttia:

 1. Minäkin olen säätänyt tuon unettomuuden kanssa, itse asiassa pitkin talvea ja kevättä. Kiinnostavaa kuulla mitä joogasta saat itsellesi. Olen itse pohdiskellut hyvinvoinnin, väsymisen ja havainnoivan position yhteyksiä ja luulen että alan päästä vähän eteenpäin... Toivon että jooga tuo mahdollisuuden läsnäoloon, vaikka rauhaa ei joka hetkestä löytäisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo minun kohdalla ei varsinaisesta unettomuudesta voi puhua, kun kuudelta herää yhdeksän yhtä jaksoisesti nukutun tunnin jälkeen :) mutta väärä jalka voi silti osua ensin maahan! Ja ajatuksena on mukavaa nukkua pitkään, mutta toisaalta olen aina ollut aamuvirkku, joten tuskin se tästä mihinkään muuttuu... Lisäksi aikainen kana... ja miten se oli :)

   Poista
 2. Toivottavasti huomisaamuna nukut kukonkiekaisua pidempään! :)

  Tästä voisi ymmärtää, että tulevana syksynä puolimaratonille valmistautuvien saattaisi kannattaa herätä aamuvarhain. Ihan vain pärjätäkseen "raivostuneen energian" voimin maaliin saakka ;)

  Hyvää Yötä ja kauniita unikuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on tullut nukuttua. Tänä aamuna epävirallinen maailman ennätys - nimittäin melkein kymmeneen! Sitä en muista tapahtuneen sitten teinivuosien... Muistaakseni :) Kyllä nukkuminen vaan on ihanaa! Kun siihen on aikaa.

   Poista

Kiitos viestistäsi!