torstai 12. huhtikuuta 2012

Ihan uutta tietoaMaanantaina aloitan työmatkapyöräilyn (montakohan kertaa olen siitä maininnut aikaisemmin täällä ja kaikkialla muuallakin kuten lähikaupassa, salilla, töissä, jne). Ajattelin olla hyvissä ajoin valmiina, joten asian varmistamiseksi kävin Miehen kanssa seuraavan keskustelun:

TM: Voisitko pumpata mun pyörän kumeihin ilmaa?
Mies (tekniikan maailman takaa - ei todellakaan ole mainos!): Pumppasin jo.
TM: Ai. Mun pitäis varmaan käydä tuossa läheisessä pyöräilyliikkeessä opettelemassa se niiden pumpun käyttö. Kun siinä on se pumppu pihalla. Olis varmaan hyvä.
Mies: Miksi?
TM: No kun sillä meidän pumpulla ei saa mun pyörän kumeihin ilmaa.
Mies (laskee tekniikan maailman = alkaa kiinnostua keskustelusta): Minä pumppasin sillä ne renkaat. Miten niin ei saa ilmaa sun pyörän renkaisiin?
TM: Ai sillä meidän pumpulla? Ei se onnistu! Olen yrittänyt vaikka kuinka monta kertaa! (aavistus syyttävää sävyä äänessä - jaaaaa jälkeenpäin kaduttaa, että kerroin tämän)
Mies: Eihän se nyt niin vaikeeta ole.
TM (hieman jo hikeentyen): No, ei se vaan onnistu! Ihan hirveetä vääntämistä ja se jumii koko pumppu.
Mies: Avaathan sä sen venttiilin?
TM on hiljaa
Mies: Siitä pyörästä. Avaathan sä sen venttiilin? Renkaasta?
TM: Ai täh?!

Tätäkään en olisi tiennyt, jos eilen olisin kuollut.

tTM työmatkapyöräilijä - ihan kohta

12 kommenttia:

 1. Pitäisköhän meidän ihan oikeasti osallistua jollekin polkupyöränkäyttökurssille, jossa opetettaisiin sen kumin paikkaamisen lisäksi myös sellaiset perusjutut kuin ilman pumppaaminen renkaisiin ja vaikka jarruttaminen. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ilmeisesti olis tarpeen, kun tämä venttiiliasiakin tuli ihan puun takaa! Hienoa olis keskustella joskus keskustella sen teknisemmän perheenjäsenen kanssa siitä lähtökohdasta, että tajuis jotain... :D

   Poista
 2. :-D kyllä tää on ihana blogi!

  VastaaPoista
 3. Vitsi ;D Pelastit mun päivän järkyttävän hirveän duunivuoron jälkeen kun istun täällä kotona kiukkuisena kuin ampiainen. Enää ei kiukuta ;D

  Kiva kun joku muukin on pyöräilyhullu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä pelastat mun päivän sillä, että kerrot mun pelastaneen sun päivän! :)

   Poista
 4. Aivan loistava TM! :D <3 Hyvää perjantaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa ja reipashenkistä viikonloppua sinullekin Linda!

   Poista
 5. Ihana! :D

  Mä en kylläkään saanut omaan pyörän renkaisiin pumpattua ilmaa ennen kuin ostin sellaisen jalkapumpun. Että ei tarvii jännittää, osaanko vaihtaa mahdollisesti puhkeavaa sisäkumia matkan päällä, kun en kuitenkaan saa siihen ilmaa sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on sellainen jalkapumppu (lienee ammattitermi, e?) ja siinä on mittareita ja vipuja kuin formula-autossa, mutta että venttiili... Ö_ö Ja toi on muuten hyvä pointti! Eipä enää jännitä sekään... Jos kumi puhkeis työmatkalla - todennäköisesti soittaisin Miehen hakemaan mut autolla... Ja tämä valitettavasti on ihan oikeasti todennäköistä.

   Poista
 6. Haha! :D Mekin miehen kanssa eilen korjailtiin mun pyörää (ts. minä istuin lattialla ja katsoin kun mies korjasi). Siinä sitten huomasin, että siitä etupyörän ilmaventtiilistä puuttuu se musta korkki ja kauhuissani kerroin miehelleni asian. Mies totesi vain, että "jaa" ja minä entistä kimpaantuneempana tivasin, että eikö ne ilmat nyt karkaa tuolta kun tuossa ei oo sitä korkkiakaan!!1 Mies katsoi mua pitkään, pudisteli päätään ja totesi, että ei, kun siinä on se venttiili... Jaa, ahaa. Hyvä tietää. :D Että ei huolta, et ole ainoa tekniikan ihmelapsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta onhan se nyt kiva, että on korkki niin näyttää sitten renkaat ainakin samanlaiselta :D Ihan ymmärrettävä huoli!

   Poista

Kiitos viestistäsi!