sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kesä onkin täällä nyt

Vähän hämmentävästi kesä onkin jo täällä. Jotekin olin ajatellut, että rupean ihan kohta valmistautumaan kesän tuloon. Tiedättehän: pestään untuvatakit, pakataan talvivaatteet varastoon, trimmataan vatsa ja käsivarret toppikuntoon.... No tuota, osa on vielä tekemättä...


Luulin, että aikaa on enemmän. Niin kai sitä ihminen aina luulee. Ainakin minä. Joka vuosi. Nyt, juuri nyt, saisi olla vähän enemmän lihasta käsivarsissa ja vähemmän tavaraa vyötäröllä :) No joo. Vyötäröllä nyt kuitenkin on tavaraa paljon vähemmän kuin kaksi kesää sitten! Varmaan hieman vähemmän kuin viime kesänä, mutta enemmän kuin viime vuoden lopulla :( Voi surkeus!


On kuitenkin myös minusta riippumattomia asioita, joiden takia ollaan nyt tässä tilanteessa. Siis haluan löytää syitä myös (haha, just joo) itseni ulkopuolelta. Vetoan selkääni, joka katkesi ja katkaisi juoksuputkeni.

Isku oli paitsi tuskallinen fyysisesti, mutta myös henkisesti kova, joten lamaannuin, olin katkera kohtalolle ja käytin tätä henkistä lamaannusta tekosyynä olla etsimättä tehokasta liikuntaa juoksun tilalle ja ottamalla viikko-ohjelmaan pari ylimääräistä herkkupäivää.

Vesiveivasin jkv, kävelin kuin avohoitopotilas... Mutta joo. Hyvin tiedän, mitä tämän vatsan kasaan saaminen vaatii (olen sentään sen kerran tehnyt) ja se ei ole ihan pikkujuttu... Mutta ei mahdotonkaan, joten motivaatiovideo väliin ja paluu raiteille alkaa! Ei puolimatkassa (oikeastaan ylikin puolimatkan) kannata luovuttaa.


Pari vuotta sitten minulla ei ollut edes murto-osaa tästä itsevarmuudesta ja henkisestä hyvinvoinnista, jotka nyt olen saavuttanut. En arvostanut itseäni. En edes pitänyt itsestäni. Tämä kaikki johti siihen, että oli hyvin vaikea nauttia yhtään mistään. Muidenkin onni oli minulta pois. En luottanut muihinkaan, koska en luottanut itseeni.

Tänään tiedän enemmän! Minusta on moneen. Minä pystyn, jos haluan! Vastoinkäymisiä tulee, mutta niistä selvitään ja pystytään jatkamaan, koska ylipäätään minulla on henkistä kanttia. Muiden onni ja onnistumiset ovat ilon aiheita! Ympärilläni on ihmisiä, jotka ihan oikeasti välittävät minusta eikä minun tarvitse taistella yhtään ketään vastaan. Ainoa todellinen vihollinen minulle voi olla vain minä itse. Vain itse voin olla oman onnellisuuteni esteenä.

Meillä paistaa aurinko - myös sisällä!

tTM

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!