keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Lunta tulvillaan

Niinhän siinä taas pääsi käymään. Niin kuin joka vuosi. Että tämä talven tulo tuli tänne Etelä-Suomeen ihan puun takaa. Siis että joulukuussa lunta! Pysähdyttiin siis porukalla ihan vaan paikoilleen ihmettelemään, että mitä sitä nyt sitten. Bussit seisoivat jonoissa, ratikat myös.

Ihmiset seisovat tönkköjäässä (ja sokissa) pysäkeillä, kun eihän tälle mitään voi. Julkiset kulkuneuvot tulee jos tulee ja yhtälailla siellä jonossa seisoo henkilöautotkin (niiden, jotka onnistuivat löytämään omansa hangesta).


Itse asiassa oma päiväni meni ihan hyvin. Liikkuminen onnistui niin omalla kuin julkisillakin kulkuneuvoilla (kun ei mene pikkuteille eikä auraamattomille parkkipaikoille ja jos siltikin menee niin ottaa oman lumilapion mukaan). Ja totuuden nimissä on todettava, että kyllähän sitä lunta tuli kerralla hieman reilummasti :) Kaikki ei mene yllätysmomentin piikkiin.

Mutta voi kuinka yhtäkkiä on kaunista! Maisema on kuin postikortti (muutenkin vähän pysähdyksissä :)). Ihanaa! Eilinen iltalenkki koiran kanssa olikin sitten melkoinen elämys. Lunta oli paikoitellen polviin. Koira oli päästettävä vapaaksi - niin kaikkien liikkuminen oli helpompaa. Tavallisesti lyhyen lenkin kiertämiseen menee 45 minuuttia. Nyt samalle matkalle sai kulumaan tunti ja 15 minuuttia! Lumessa eteneminen ei ollut kauhean sujuvaa. Tosin matkantekoa hidasti hieman kamerakin, joka tuonne idylliin oli pakko ottaa mukaan.

Mutta yllättävän vähän oli ihmisiä nauttimassa tästä huikean kauniista luonnon ilmiöstä! Vain jokunen koiranulkoiluttaja. Joko normaali-iltalenkkiläiset eivät olleet järkytykseltään enää selvinnyt ulos tai sitten he olivat edelleen siellä bussipysäkeillä... Tiedä häntä.

Täytyy todeta lumessa kahlaaminen tehokkaaksi urheilulajiksi. Tänä aamuna on nimittäin pohkeet (jotka ilmoittelivat kyllä itsestään jo itsenäisyyspäivän zumban jälkeenkin) ja pakaralihakset sen oloiset, että kahlattua tuli! Mutta kyllä oli mukavaa. Iltalenkiltä palattiin posket punaisina ja lapsuuden pulkkamäki-intoa täynnä! Ihan loistavaa, kun meillä on Talvi!

Kaikki ylös, ulos ja vaikka ladulle :)
t. TM

Tässä tunnelmapala eiliseltä iltalenkiltä:

oma kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!