maanantai 13. joulukuuta 2010

Lonkankoukistajille ansaitsemansa huomio

Aloitan venyttelyviikon muistuttamalla lonkankoukistajista!

Juoksijan lihashuollosta sanoi kuntokeskuksessamme eräs ohjaaja, että jos ette muuta malta venytellä niin venytelkää päivittäin lonkankoukistajat. Tämä ohje jäi mieleen, mutta eipä tullut tavaksi... Mutta tänään. Aloitan venyttelyhaasteeni toteuttamisen ja annan erikoishuomion myös lonkankoukistajille.

Lonkankoukistajat nimittäin rasittuvat paitsi juostessa myös mm hiihtäessä ja spinningissä, MUTTA myös istumatyössä! Monet alaselän vaivat johtuvat itseasiassa huoltamattomista lonkankoukistajista! Ne heijastuvat myös pakaralihaksiin ja takareisiin ja pahimmillaan johtavat lantion virheasentoihin.

Eiköhän siinä tullut jo syytä kerrakseen venytellä lonkankoukistajat kuntoon. :) Itse suosin varsin perinteistä venytystä (kuva alla). Mikä on sinun suosikkivenytyksesi lonkankoukistajille?

Mukavaa maanantaita! Luvassa loppuviikkoa kohti notkistuvaa lihaskuntoa!
t. TM

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit tästä! Itselläni pientä kireyttä ja kipua aina silloin tällöin juuri tuolla alueella, mutta kummasti ei venyttely SILTI ole tullut kuvioihin mukaan. Tänään aion tehdä ainakin tuon "sun" venytyksen!

    VastaaPoista
  2. Tuo kuvan venyttely on minulla ihan vakiosti mukana zumban loppuvenyttelyssä, eikä poistu varmaan ikinä ohjelmasta. Hämmästyttävästi sitä huomaa, miten alussa oli tosi jäykkä ja ei todellakaan paljon venynyt, mutta nykyään se on yksi lemppari venytyksistä ja ei tunnu ollenkaan pahalta.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!