torstai 9. joulukuuta 2010

Hallitsetko painoasi vai hallitseeko painosi sinua?


Uuden elämän-projektia aloittaessani aikas pitkälle elämääni ja puheenaiheitani hallitsi painonhallinta ja -pudotus ja laihduttaminen ja keinot ja... Tämä oli yksi syy miksi aloitin pitämään blogia. Oli pakko saada purkaa asiaa jonnekin, kun (Voitteko kuvitella???) kaikki maailman ihmiset eivät olleet halukkaita tai ainakaan halukkaita kuukaudesta toiseen jauhamaan mun Uuteen Elämään siirtymistä. Löytyipä tuttavapiiristäni ihmisiä, joiden kanssa en edes halunnut käydä asiaa läpi... Niinpä aloitin kaksoiselämän ja löysin vertaistukea anonyymistä virtuaalimaailmasta - ihanaa! Tämä maailma mahdollisti minulle todellisen heräämisen.

Vuosi on kohta kulunut noista hetkistä ja ainakin minulla itselläni on tunne, että olen siirtynyt (hitaasti mutta varmasti) kohti painon hallintaa aikaisemman pakkomielteen omaisen vaa'alla poukkoilun ja fraasien hokemisen sijaan. Oikeasti (ainakin hetkittäin) voin sanoa vaikkapa "ei kiitos" herkuille ja huomaan, että se tulee ihan selkärangasta, refleksinä eikä tietoisesti pakotettuna keinona. Nyt tiedostan ihan tietoisella tasolla, että se hetken huuma, joka suklaasta koituu suussa, ei tuo mitään pysyvää hyvää. Ei se vaan tuo.

Nykyään minulle tulee helposti huono olo irtokarkeista (siis ihan kohtuullisistakin määristä) ja aikaisemmin ruokakolmioni kanta oli sentään täytetty irtokarkeilla. Saatoin siis syödä irtokarkkeja PÄIVITTÄIN. Nyt en muista, milloin viimeksi! Tämä kyllä herättää ajattelemaan, että kuinka huono olo minulla on ennen ollut ja olen oikeasti luullut, että se on normaali olo! Kaikkea sitä voi itselleen tehdä.

Älkää ymmärtäkö väärin. Kyllä minä välillä syön herkkujakin. Mutta määrät ovat vain niin paljon pienempiä kuin ennen. Enkä ehkä kuitenkaan niitä pysty kokonaan hylkäämään koskaan, mutta olen vihdoin sisäistänyt sen, että vähemmälläkin pärjää. Ja löytänyt vaihtoehtoja.

Uusin villitykseni on marja-hedelmä-smoothiet. Niitähän saa kätevästi kaupasta valmiina, mutta törkeään hintaan, joten päätin kokeilla tehdä sellaisen kotona... (No niin ne joilla oli vielä jotain harhakuvitelmia minun ruuanlaittotaidoistani tai kekseliäisyydestäni keittiössä, havahtuivat juuri todellisuuteen) ja eilisiltainen herkku oli kyllä lähes täydellistä :) Eihän tämäkään kaloriton vaihtoehto ole, mutta kas paljon terveellisempi verrattuna suklaajäätelöön:

Tehosekoittimeen/sauvasurvimella:
1/2 banaani, loraus appelsiinimehua (lihoineen), muutama vadelma, jokunen mansikka. Loistava herkullinen lasillinen. Vähän jäädyttäenhän se olisikin sitten jo sorbettia. Jopa minä, joka en ruuanlaitosta mitään ymmärrä, tiedän, että tähänhän voisi sekoittaa mitä vain... :) Noita meillä vaan sattui olemaan kotona! Nams.

Mukavaa torstaipäivää! Tänään tiedossa zumbaa.

tTM

4 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus. Tästä tuli niin positiivinen fiilis. Tuo tunne kun vuosien kamppailujen jälkeen asiat alkavat loksahtaa paikoilleen on jotain sanoin kuvaamatonta. Olen todella iloinen puolestasi.
  (Täällä muuten toinen keittiössä täysin mielikuvitukseton ihminen...).

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Tainan kanssa, ihana postaus -tälläisistä tulee itsellekin hyvä mieli :)

  Smoothiet ovat oivoa välipaloja , voihan niitä syödä aamullakin tai koska vaan. Kokeile joskus laittaa sekaan esim maustamatonta jogurttia hieman, itse laitan usein myös rahkaa niin koostumuksesta tulee samettisempi ;) !

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanat!
  Juu kokeilut jatkuu varmaan tänäänkin tehosekottimen kanssa. Armas Aviomies meillä nämä smoothiet (ja aika monet muutkin keittiöhommelit) hallitsee ja hän lisäilee kans maitotuotteita (esim piimää) ja leseitä ja jotain muita viljatuotteita ja siemeniä :) En tiedä mitä. Mä vaan juon niitä, jos tarjotaan :)

  VastaaPoista
 4. Toinen hyvä on banaania, tilkka maitoa (rasvatonta tietysti), lusikallinen rahkaa ja sitten niitä marjoja. Hieman täyttävämmän saa lisäämällä sinne leseitä :) Namnam.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!