perjantai 29. heinäkuuta 2011

Juoksettaa

Argh! Minulla ei ole mitään helteitä ja kesää vastaan - paitsi että olis ihan hirvee hinku juoksemaan ja tuo helle tekee nyt asiasta ihan liian vaikeeta! Siis vettä pitäis kantaa mukana (ainakin pidemmällä lenkillä) ja hikoilun määrä on jotain infernaalista (se sinänsä ei ole mitenkään tuskallista - liittyy urheiluun).

Miten te olette ratkaisseet tämän yhtälön? Vai jätättekö juoksematta? Jos olet lenkille lähdössä klo 9 aamulla, olet jo auttamattomasti myöhässä (lämpötila hipoo jo 30 astetta)! Että voisi juosta miellyttävän viileässä ilmassa, liikkeellä pitäisi olla paaaaaaljon aikaisemmin (en edes tiedä, kuinka aikaisin, kun olen nyt lomalla). Yhdeksältä illalla on jo varsin inhimilliset olosuhteet, mutta kun on muutakin elämää niin tänäänkään iltalenkki ei onnistu.

Niin no olisihan se vaihtoehto mennä ilmastoidulle salille juoksemaan, mutta jotenkin tuntuu hassulta... sitä paitsi olen vakuuttunut, että selälleni on parempi juosta pehmeällä alustalla luonnossa kuin tahmealla juoksumatolla (tämä ei perustu mihinkään tieteelliseen vaan ihan omiin tuntemuksiin ajalta ennen selän räjähdystä).

En tiedä. Pallottelen nyt ajatusta ja pähkäilen. Jonnekin olisi pakko päästä juoksemaan. Tuska on kova!

tTM itsepäisellä muuli-tuulella

8 kommenttia:

 1. Minä päätin, että koiruuden kanssa aletaan juoksemaan kuun vaihteessa. Nyt ollaan vaan kävelty, kun se on ollut paljon parempi vaihtoehto molemmille. Ja pian se kuu vaihtuu. :)

  VastaaPoista
 2. Minä juoksen. Ulkona.
  Oli helle tai ei.
  Se ei estä mua, koska 1. olen päättänyt. 2. haluan juosta.
  Okei, on kuuma, tuskaisenkin kuuma joskus :D ja saan kyllä _erittäin_ kummia katseita vähän väliä, mutta en vain välitä enää. juoksen silti, olen nimittäin rakastunut <3

  VastaaPoista
 3. Auttaisiko sellainen vesipullovyö mihin saisit vesipullon kiinnitetyksi hyvin?

  VastaaPoista
 4. Outi: Minä olen koirankin kanssa juossut näissä helteissä... Kohta asiaan varmaan puututaan eläinrääkkäyksenä :)) vaikkakin meidän koiruus juoksee mielellään kuumallakin!
  blueberry: Niinpä... En minäkään oikein osaa olla juoksematta (nyt kun vihdoin pääsen), mutta kuumaahan tämä on... Yritän sentään juosta viileämpänä aikana, että en keskipäivällä :) Rakkauttahan tämä on!
  Hepa: Tuo vesi on kumma asia. Salilla mulla on aina treenatessa vesipullo ja juon kans. Juostessa en yleensä pidä ikinä vettä mukana ja tunnin lenkki normaaliolosuhteissa sujuu ihan hyvin ilman vettä. En ole pitänyt edes nyt helteellä. Itse asiassa meiltä sellainen vesipullovyö löytyy... kai sitä voisi kokeilla :))) tää on niin tätä, että haluaa tehdä niin kuin on aina tehnyt :DD

  VastaaPoista
 5. Viime kesänä juoksin itsepäisesti helteillä, mutta tänä kesänä en ole yksinkertaisesti suostunut samaan, sillä kroppa joutuu liian koville. Tietty voisi käydä jotain neljän kilsan lenkkejä, mutta kun eihän siinä kerkiä edes vauhtiin päästä. :D Tykkään kuitenkin juosta vakiolenkkini 8,4 kilsaa ja välillä enemmmän. Vesipullon kantaminen alle tunnin lenkeillä ärsyttää kun sitä ei normaalistikaan tarvitse tehdä. Vaikeaa!

  Kipuraja minulla on about 23 astetta. Sitä kuumemmalla käyn suosiolla kävelemässä tai sauvakävelemässä. Tosin katsoo nyt miten elokuu etenee. Voi olla joudun juoksemaan helteelläkin (nyt kun polvi on kunnossa), sillä ei viitsisi sen puolimaratonin takia pelkästään kävellä. :) Eli kai se juoksuvyö on pakko vaan ottaa käyttöön lyhyilläkin lenkeillä!

  VastaaPoista
 6. Ei tässä ongelmaa oliskaan, jos malttaisi olla juoksematta :) En ole mittaria tullut seuranneeksi, mutta kyllähän se illan "viileys" on viime aikoina ollut sitä 25 asteen luokkaa vielä ilta yhdeksältäkin... Ihan hirmuisen vaikeaa on nyt "tyytyä" sauvakävelyyn, kun vihdoin selän puolesta uskaltaa juosta aika turvallisella mielellä! Vesijuoksemassa sentään kävin tälläkin viikolla kerran ihan vaihtelun ja kuntoutuksen nimissä :D Eiköhän tämä ole ohimenevä ongelma - pikkuhiljaa ilmat viilenee kyllä!

  VastaaPoista
 7. Blogissani on sinulle tunnustus :) http://neititekosyy.blogspot.com/2011/07/tunnustus.html

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!