Sivut

maanantai 25. huhtikuuta 2011

kesätuulet kutsuu seikkailuun...

Muutama päivä mökillä. Parissa päivässä kesän ja helteen tapainen. Talven muisto alkaa heti haalistua. Aamupala auringossa. Ensimmäiset auringon polttamat (nenä ja poskipäät).

Samalla osviittaa kesäkeittiön antimista ja omasta suhteesta ruokaan tänä kesänä.

Edelliskesä meni aika tarkkaan pitäen lomaa painon hallinnasta. Ruokailu oli jo selvästi muuttunut (parempaan suuntaan), mutta parantamisen varaa (sokeri ja määrät) vielä riitti! Joten kesän lopputulos oli plussaa (kilot) ja miinusta (liikuntamäärät).

Nyt kun haaveilen kesäisistä juoksu- ja pyöräilylenkeistä, en väsy ihmettelemään viime kesän vähäisiä liikuntamääriä. Lämpö ja mökkielämä sai minut jumittumaan riippukeinuun ja laiturille. Kulkemaan haaveillen kesäkeittiöön. Downsiftaamaan...

Toivon, että tänä kesänä on tultu taas askel eteenpäin. Toivon, että tämän pakkolevon aikana ote liikunasta ei ole herpaantunut! Että rääkki tuntuu yhtä hyvältä kuin ennenkin eikä tarvitse pakottaa itseään lenkille. Tänään ensimmäinen yritys siihen suuntaan.

Aion mennä tänään kokeilemaan ihan muutamaa juoksuaskelta pururadalle. 12 viikkoa täytyy oikeasti perjantaina, mutta selkä voi tosi hyvin ja on ollut oireeton jo... no jonkin aikaa. Joitakin viikkoja? Oikean jalan jalkaterä (isovarvas ja sen viereinen-mikä-sen-nimi-on-varvas) edelleen osin tunnottomat ja pientä liikepuutostakin mahdollisesti on, mutta sehän minulle on sanottu jo useamman kerran, että niiden kuntoutumiselle ei ole olemassa aikataulua eikä tunto välttämättä palaa jalkaan koskaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta liikkumiseen kuten kävelemiseen, joten tuskin juoksemiseenkaan.

Käydään tekemässä ensin pieni pyörälenkki. Mikäli selkä ei tykkää pyöräilystä, jää myös juoksukokeilu tältä päivältä tekemättä, mutta toivotaan, että onni on myötäinen... Miten niin kärsimätön? Miten niin levoton?

Enkä ole. Ihan vähän vaan. Tätä ne pitkät vapaat teettää!

Mikä loistava kesä (melkein jo täällä)!
tTM

Ai niin painorintamalla ei mitään uutta... ihan niinkuin en olisi päätöstä edes tehnyt. Hmm... Pitäsköhän tehdä jotain?

2 kommenttia:

  1. Muista aloittaa tarpeeksi varovasti liikkuminen taasen! Ihanaa, kun kesä tosiaan tekee jo selkeästi tuloaan! Jaksaa huomattavasti paremmin! Tsemppiä ja toivottavasti juoksukokeilusta tulee hyviä uutisia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Linda! Tuntuu kuin talvea ei olisi ollutkaan! Ei ole tajunnutkaan miten paljon on valoa ja lämpöä kaivannut! Ihanaa!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!