tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vaakamurheita

Ostin vaa'an alkukesästä. Entinen meni rikki. Luotettu kumppani kuitenkin.

Uusi vaaka näytti hälyttäviä lukemia. Olin kauhuissani ja pettynyt. Itseeni. Vaakaan. 

Vaatteista tiedän, ettei tilanne suinkaan entisenlainen olekaan. 
Tiedän, että vaa'at saattavat olla yksilöitä. Osa katastrofista voi selittyä silläkin... Vai voiko? Olen tässä viime aikoina käynyt vaa'alla säännöllisemmin ja ihmetellyt varsin mittavia heittoja. Menneinä vuosina heitot ovat olleet 200 g luokkaa - nyt kilonkin...

Tänä aamuna sitten testasin vaakaani nousemalla siihen viisi kertaa. Alimman ja ylimmän tuloksen (tänä aamuna) ero oli 700 g. Seitsemänsataa grammaa!!! Kuinka ikinä menetetyn luottamuksen voi voittaa takaisin? Ei minulla ole joka aamu aikaa nousta vaa'alle kymmenkunta kertaa!

Arvatkaa mitä tulosta pidän oikeana?

tTM

10 kommenttia:

 1. Arvaan :-D Jos vaaka näyttää vähemmän kuin odotin, luotan siihen tulokseen. Jos se näyttää enemmän, punnitsen kaksi tai kolme kertaa uudestaan - ja silti se näyttää aina saman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oikein arvasit :D Sinä onnentyttö, jolla vaaka tekee tasalaatuista tulosta! Tsemppiä matkallesi, mukava kun tulit käymään :)

   Poista
 2. Minulla on ollut samoja ongelmia ja päätin siirtyä kahden vaa´an loukusta yhden uuden vaa´an loukkuun. Käytiin tänään Keskisellä ja siellä oli Omronin kehonmittausvaaka (BF-508) tarjouksessa, 99 € ja se oli nyt ihan pakko ostaa, kun aamulla toinen vaaka näytti plussia 100g ja toinen miinuksia 100 g...nyt pitäisi olla aika samat lukenmat Cambridge-konsultin luona ja omalla vaa´alla punnittuna. Nyt jatkossa siis luotan vain tuohon Omroniin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli nimenomaan Omronin kehonmittausvaaka (en kyllä muista nroa :)), joka antoi tasalaatuista tulosta, mutta heti takuuajan umpeuduttua se sanoi sopimuksen irti :( Varmaan ylirasituksesta... Mies googlettaa edelleen erilaisia koostumusvaakoja eikä osaa päättää minkä ostaa, joten minä kyllästyin odottamaan ja ostin 4-kympin vaa'an marketista ja tässä sitä ollaan... Ymph! JOskus kärsivällisyys kannattais... Mistähän sitä saisi ostaa? :)

   Poista
  2. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen tuollainen koostumusvaaka, en ole ennen kuullutkaan siitä. Täytyy pitää mielessä jos nykyinen hajoaa (alkaa näyttää liikaa :-p )

   Poista
 3. Heippa!
  Löysin minäkin tänne sun blogiin, ja heti jumituin kommentoimaan ekaa tekstiä mikä ruutuun pärähti! :D

  Onkos sulla vaaka ihan varmuudella tasasella alustalla? Punnitushan ois kaikista paras tehdä tasasella kivilatialla, puinen- tai kaakelilattia on kanssa ok. Muovimatto taas on liian pehmonen.

  Mulla on tapana asetella vaaka meiän kaakelilattialle aina samaan kohtaan, samojen kaakelilaattojen sisään ;)
  Ne kilot ei ainakaan mulla merkkaa kaikkea, vaan se erotus. Mulla on myös vaaka joka mittaa rasva- ja vesiprosentit, niin niistä lukemista näkee aika hyvin onko edistystä tapahtunu.

  Toivottavasti vaaka lakkaa temppuilemasta! :D

  P.S. Tervetuloa myös kurkkaamaan mun blogiin, ollaan melkeen blogikaimojakin ;)
  http://backtobeingwhoiwas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta! Mulla vanhalla vaa'alla oli yksi tietty paikka ja nyt tämä uusi on täräytetty vaan tohon parketille... Voihan sellainenkin epätasainen olla - eikö vaan? Tuon asian muuten aamulla tarkistan (siis illallahan ei voi itseään punnita :))). Minä tulen pyörähtämään blogiisi - sinä hieno englannin kielinen kaimani :)

   Poista
  2. Voi, Elämä, neiti Michelin! Olit oikeassa... :D

   Poista
 4. Seittemänsataa rammaa on iso ero samalle aamua. Mietityttäisi minuakin, mihin lukemaan silloin voi luottaa. Höh - pöhkö vaaka sinulla! Minä ehkä luottaisin aina samaa eli alimpaan-ylimpään siis aina alimpaan lukuun! :)

  Vaakalukemissa on vielä sellainenkin juttu, että kun on kyse isoista pudotuksista on miinuksen näkeminen helpompaa, ero selvempää. Kun on kyse viimeisistä kiloista ja sadoista grammoista, erot ovat viikottain paljon pienempiä. Mutta tuskin mikään vaaka on niin luotettava, että pystyisi kertomaan absoluuttisen varman totuuden painostamme. Meidän on vain harmiksemme elettävä sen asian kanssa ja koitettava jaksaa katsoa muutoksia pitemmällä aikavälillä, joka tuntuu kyllä useimmiten vaikealta.

  Kerro joskus, mitä lukemaa pidit ja pidät oikeana.

  Ihanaa viikon jatkoa vaakatyperyyksistä huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin! Ja pienimmän otin lukuun :) Tietysti. Enkä mä oikeasti ole absoluuttisesta painostani kiinnostunut, mutta että edes jotain rotia! Ja tietysti ottaisin vähän alemman absoluuttisen, mutta siihen on turha mennä :)

   Yritän katsoa pidemmälle ja olla onnellinen kaikista niistä muutoksista, joita on jo tapahtunut, mutta kun ... toistaalta kärsivällisyys on minulle tuntematon käsite. Valitettavasti. Ehkä sitä vois oppia. Jossain vaiheessa.

   Ihanaa LOMAviikkoa Sinulle Kaneli!

   Poista

Kiitos viestistäsi!