tiistai 17. heinäkuuta 2012

Summer wonderland

Olen niin lomalla, niin lomalla. Juoksut on kulkenut hyvin. Sunnuntaina oli pidemmällä lenkillä taas ihan voittajafiilis ja tuntui, että olisi jaksanut vaikka kuinka kauan, mutta julmettu ukkonen keskeytti lystinpidon. Vettä tuli niin, ettei eteensä nähnyt. Toisella kädellä yritin suojella puhelinta kastumasta (ettei sports tracker vaan mee pois päältä) ja toisella kädellä pyyhin kasvojani koko ajan nähdäkseni edes vähän (ja välttääkseni hukkumisen). Tämä nyt on valitettavasti tällainen kalajuttu, että olisin jaksanut ties minne, mutta kun...

Loman huumaa ei voita mikään. Minulla on hyvää vauhtia kehittymässä oikein kunnon surffitukka (kuka nyt hiuksiaan kampaisi kesällä) niin, että kun elokuussa menen kampaajalle ja hän kysyy, että mitä tehdään, voin vastata: "selvitellään se!" No surffitukkia tässä perheessä lomalla riittää. Itsetehtyjä ja lainattuja. Esimerkiksi ruokaillessa ei koskaan tiedä, montako henkeä pöydän ympärille kömpii ja joukosta saattaa hyvin puuttua joku omatekemistä... Outoa. Ihanaa. Loma. 

Ruokailu on melko hyvissä kantimissa. Ei niin hyvissä, että sovitut kolme kiloa olisi hävitetty, mutta pääsääntöisesti ruoka on hyvää ja kevyttä. 

Mistä muuten tuli mieleen tämän aamun metsälenkki, jonne lähdin pienesti painostettuna (kun olisin halunnut haaveillen kulkea merenrannassa käsikädessä enkä rämpiä pitkin metsää hyttysiä huitoen ja kiroillen, mutta aina ei saa mitä halua, mutta voi saada vielä parempaa!). Löytyi nimittäin sen päiväiset mustikka-apajat. Keräsimme noin  litran mustikoita metsässä tarpoessamme ja kotona leivottiin kaksi mustikkapiirakkaa (kun ei päästy yksimielisyyteen kumpi leivotaan) ja pitihän sitä vaniljajäätelön kanssa maistaa - taivaallista. Onneksi venkoillen lähdin sinne metsään! 
Että on viisaita valintoja ja sitten pakkotilanteita (kun kunnostautuu keräilijätaloudessa - täytyy tilanne hyödyntää). Opetettiin muuten samalla reissulla Parsonpoika syömään mustikat suoraan metsästä ja niin tämä metsästyskoirien valio veteli suoraan pensaista mustikat kauhealla tohinalla suuhunsa... Se on niin nopea, että saa mustikatkin kiinni! Metsästäjien sukua.

Hyvä lenkkikin tuli. Mustikkapussia kädessä heilutellen metsässä rämmittyä reilusti yli tunti. Kesällä metsäkin näyttää ja tuoksuu täydelliseltä. Siltä kuin se kuuluisikin, kun ei muut vuodenajat ole vaimentamassa sen omimpia ominaisuuksia.Järki ei kulje, mutta olo on onnellinen. Vaa'alla vierailen säännöllisesti pitääkseni totuuden mielessäni. Jaksan kuitenkin ottaa vaa'ankin huumorilla. Näin on hyvä nyt.

Tänään meillä käytyjä keskusteluja:

TM: ...mutta eihän se oo mikään ihme, kun on sunnuntai...
Mies: Tai tiistai...
(siis tänään on oikeasti tiistai - kai?)

ja

TM: Mä en tajua, miksi ihmiset itkee häissä.
Esikoinen: Ite itket, kun läskit juoksee.
TM: HEI! Suurin pudottaja on koskettava ohjelma!

Toivon jokaiselle onnellisia päiviä! Kiireettömiä hetkiä! Rakkaita. Ja kykyä tunnistaa hetki, jolloin voi sanoa: "Juuri nyt on hyvä näin!"

Suurella sydämellä,
TM

6 kommenttia:

 1. Hih. Minä olen jo oppinut, että tänä kesänä puhelin kannattaa laittaa pieneen minigrip pussiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla on kans joka treenikassin jne sivutaskussa minigrip, mutta lenkille lähdin turhan huolettomasti :D Puhelin mulla normilenkillä on käsivarsipuhelinpussissa niin ei heilu eikä huoju, mutta se taas ei vettä pidä... Mutta nyt on pussi mukana jossain avain taskussa siis lenkilläkin! :D

   Poista
 2. Minä tein ainakin suruttomasti täyskäännöksen, kun iltakävelyllä alkoi sataa vettä :D
  Ei jaksa enää ressata. Nyt juuri on hyvä juuri näin <3

  Kiitos piristävästä tekstistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Näin se on. Joskus olosuhteet pakottaa muuttamaan suunnitelmaa ja sitten mennään sillä! Toisena päivänä on mahdollisuus sitten juosta pidempään ja käytetään se sitten hyväksemme! Mukavia iltakävelyitä! Nyt on hyvä näin <3

   Poista
 3. Ihanan kuuloista lomaa, rentouttavaa ja onnellista! <3

  Pääsääntöisyys kesälomalla terveellisen ruoan suhteen riittää varmasti! Tätä odotan itseltänikin aloittaessani pian loman :)

  Esikoisesi huomio oli osuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten suusta totuus ja miten se oli... Rentouttavaa, onnen hetkiä täynnänsä olevaa lomaa - se on ihankohta! <3

   Poista

Kiitos viestistäsi!