Sivut

torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannusta ja treeniä

Letkeää Juhannusta kaikille ja paljon hyvää mieltä! Juhannukseen saattaapi joillakin liittyä myös vähemmän terveellisiä perinteitä, mutta mikäpä siinä, jos parina päivänä viettää vapaampaa, vähemmän kurinalaista elämää. Eihän pari päivää venettä kaada. Muistetaan 80%-sääntö :) 

Osalla taas kesä on juuri sitä parasta aikaa hyvinvoinnille ja painon hallinnalle. Lomalla toiset vaan voivat niin hyvin, että tulos näkyy jopa vaa'alla, mutta myös kaikkinaisena hyvinvointina. 

Minä en kuulu tähän joukkoon. Yleensä olen täynnä hyvää tahtoa ja urheilusuunnitelmia joka loman alussa (ja loman lopussa perinteisesti minulla on ne klassiset 2 lomakiloa kerättynä lähinnä vyötärön seutuun, jolloin työvaatteet eivät enää istu). Jossain välissä tapahtuu jotain sellaista, että päädyn esim mökillä, jossa urheilumahdollisuudet ovat rajattomat, urheilumuotoon, joka menee suunnilleen näin:
  • kävelyä: aitalta, mökille ja siitä kesäkeittiöön
  • uintia: saunasta, lähinnä kellumista (taito se on sekin)
  • lenkkeily: kävelen pois tontilta ja koira seuraa, että pääsee tarpeilleen (pihalla hienohelma-parsonpoika korkeintaan merkkailee)
  • pyöräily: siirrän pyörän varastoon pois pihapelien tieltä
  • liikunta pihapelien muodossa: lähinnä tuomarin (irrottelen lapsia toistensa hiuksista) roolissa ja kiellän enää laskemasta pisteitä
Tänä vuonna kaikki kuitenkin muuttuu! 




Haluan pystyä rastittamaan edellä olevan listan mukaisesti omaa vain mielikuvissa elävää listaani. Joka päivä. Saan toki syödä herkkuja, mutta niitäkin terveellisesti, kohtuullisesti. Eikä joka päivä tarvitse tulla kovin hurjaa liikuntasuoritusta, mutta jotain sentään. 

Hyviä ajatuksia liikunnasta ja treenamisesta (etenkin naisten kohdalla) löytyy ...in motionin- blogista. Itse varsinkin annan peilille ihan liian suuren arvon! Peilailua tulee harrastettua ihan liikaa ja kriittisesti. Pari ryhmäliikuntatuntia suurten peilien edessä on taas saanut läski-ajattelun valloilleen... Enemmän pitäisi keskittyä siihen, mihin kaikkeen pystyy tällä ruodollaan. 

Positiivisia ajatuksia, lämpöä ja lempeä Teille kaikille, jotka tänne eksytte! Viettäkää rentouttava ja turvallinen Juhannus! 




teidän,
TM

10 kommenttia:

  1. Niin myös sinulle mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti myös oma juhannuksesi oli mukava ja kauniita keskikesän päiviä sinulle edelleen!

      Poista
  2. Samoin sinulle. :) Viisaita ajatuksia, pari päivää ei todellakaan tuo suuria muutoksia mukanaan, jos muuten asiat ovat mallillaan.

    VastaaPoista
  3. Mulla on usein lomalle hienot liikuntasuunnitelmat, jotka eivät ikinä toteudu... Sitten luulen, että tulos on katastrofi, mutta yleensä vaaka näyttää samoja tai jopa pienempiä lukuja loman loputtua. Rentous varmaan vaikuttaa asiaan?! Kunto mulla tietty tahtoo hiukan laskea lomalla, mutta yritän olla ottamatta siitä liikaa stressiä!

    Huomasin tänään miten peilissä katseeni (hieman arvosteleva) osui koko ajan siihen osaan vartalossani, josta vähiten pidän. Pakotin sitten itseni edes hetkeksi keskittymään niihin mieluisampiin juttuihin. Pitäisi totisesti keskittyä enemmän hyvään oloon, siihen mitä kroppa pystyy tekemään kuin niihin "puutteisiin".

    Mukavaa juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voisi meilläkin "kriittinen silmä" jäädä hetkeksi vapaalle (esim. kesälomalle) ja sillä aikaa voisi keskittyä enemmän siihen pystymiseen ja nauttia loistavista urheilusäistä (verrattuna talven pakkasiin...)Yritetään olla stressaamatta ja nautitaan enemmän! Se on ihan varmasti asia, joka vaikuttaa painoon ja hyvinvointiin yleensä!

      Poista
  4. Tuon listan taidan ottaa huoneentaulukseni omalla lomallanikin. Minäkin yleensä kerään sen pari lomakiloa, mutta jospa en tänä vuonna. Terveelliseen syömiseen kuuluu mielestäni se kohtuullinen herkuttelukin, varsinkin pään terveydelle se on tärkeää.

    Leppoisaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan sitten loppu-loppupeleissä niillä parilla lomakilollakaan ei ole merkitystä, jos ne katoavat arkeen palattua, mutta kuitenkin turha on turhaa ja hyvin/oikein voi syödä lomallakin! Samaa mieltä herkuttelusta. Kohtuu vain on minulle hankala asia :)

      Poista
  5. Olenko muistanut koskaan sanoa, että pidän blogistasi jättepaljo?? :)

    Lomailu on vaarallisen ihanaa, hirmuisen tärkeää ja täynnä mahdollisuuksia tehdä asioita toisin kuin muulloin, niin hyvässä kuin pahassa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olet <3 (sanonut ja muutenkin olet)

      Mäkin sun blogista! Näen nytkin silmissäni kuvan Farkuista ja mua hymyilyttää! Hienoa. Kiitos siitäkin! Yhdellä jalalla tasapainotellen mennään ja pidetään kirkaana mielessä kuinka hyvältä silloin tuntuu, kun on tehnyt oikeita valintoja ja keho tuntuu kunnolla liikkuneelta! Awww!

      Poista

Kiitos viestistäsi!