Sivut

tiistai 9. elokuuta 2011

Fysioterapeuttini ja minä

Kävin tänään fysioterapeutilla.

Ensinnäkin olen onnellinen, että tapasin ammattitaitoisen ihmisen, joka osasi vastata kysymyksiini ja kertoi tasan tarkkaan, missä on vika ja miten se korjataan. Tekee mieleni kysyä, että mitä olisi saatu aikaan, jos olisin saanut nämä vastaukset heti selän hajoamisen jälkeen. Fyssarin mielestä nyt on juuri hyvä aika tarttua toimeen... Tiedä häntä.

Surullista on, että vikaa löytyi vähän sieltä ja täältä.

Onnellista sen sijaan on se, että tällä ihmisellä oli avaimet asioiden korjaamiseen. Hän tietää, mitä pitää tehdä ja hän kertoo sen minulle. Valvoo, että teen sen kans.



Syvien lihasten kuntoa (core) ja lantion lihasten hallintaa ei sitten kehuttu ollenkaan tuolla vastaanotolla. Selkärangan liikkuvuus ja ryhti olivat hyviä. Pientä skolioosia löytyi selkärangan yläosasta (jota ei koskaan ennen ole siellä ollut tai ainakaan kukaan ei ole huomannut - nyt siis edelleen kyllä hartiat tuhannen jumissa ja fyssarin mukaan saattaa vaikuttaa asiaan). Askelluksestakin löytyi edelleen pientä vikaa, mikä toisaalta ei ole ihme - eihän tuo jalka normaalisti tunne. Toipuminen välilevytyrästä kuulemma ilmiömäistä. Lopullinen tilanne kuitenkin näkyy vasta ensi keväänä, kun vuosi tapahtumasta on kulunut.

Juokseminen ok. Pyöräilyä ei sitten suositeltukaan... :/ Selviän ilman pyöräilyä, ilman juoksua en välttämättä henkisesti selviäisi, että sikäli ihan hyvä. Minun välilevytyräni painoi oikealle, mutta suurin osa siitä kuitenkin oli sisäänpäin kehoa kohti sen vuoksi alanselkä pitäisi pysyä mieluummin neutraalissa asennossa kuin pyöristettynä niin kuin se pyöräillessä on... Vai onko ostettava mummopyörä (jotka toki ovat viehättäviä) ajoasennon muuttamiseksi toisenlaiseksi? Ei halua. Tekee vielä surutyötä.

Sain jatkohoito-ohjeet. Tämä ihminen uskalsi sanoa asioista, että tästä on kaksi koulukuntaa, mutta minä suosittelen tätä vaihtoehtoa... Wow! Tunsin suurta kiitollisuutta. Aikaisemmin kaikki ammattilaiset ovat hokeneet, että niin mitenkähän se nyt on, ei voi tietää. No, ehkä se akuutissa tilanteessa onkin enemmän ei-voi-tietää-tilanne ja nyt helpompi sanoa.

Taitavan ammattilaisen kanssa on aina ilo toimia - tekipä hän työkseen mitä tahansa, joten iloitsen, että elämä heitti tielleni tämän ihmisen.

Paino kiikuttelee vielä vähän turhan suurissa lukemissa, mutta alaspäin tullaan kuitenkin.

tTM tuntee itsensä taas toipilaaksi

ps. juoksin eilen 50 min <3

3 kommenttia:

  1. Ihan loisto juttu, että nyt tuntuu siltä, että on jatkohoito-ohjeet, jotka tuntuu sinusta hyvältä. Sillä on iso merkitys, että osuu sopivan ihmisen luokse.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on mahtavaa että löysit ammattitaitoisen yksilöä hoitavan ja ohjaavan fysioterapeutin. Sellaisen kanssa on huippua tehdä yhteistyötä!

    VastaaPoista
  3. Ihanuutta on löytää Se Oikea :) Luonnollisestikaan en ole tehnyt ensimmäistäkään hänen antamistaan hoito-ohjeista, mutta ehkä tänään!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!