Sivut

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Voi Lihasrelaksantti

Heräsin aamuyöstä siihen, että pienikin liikahdus sattui silmittömästi oikeaan hartiaan.... (Joo tiedän! Se että olen nyt koneella, osoittaa erittäin huonoa tilanteen arviointikykyä!) Mutta siis Ärsyttävää! Kivulla on uskomaton vaikutus ihmiseen, mm. kärsivällisyyteen ja sietokykyyn. Pinna kireällä hoipuin lääkekaapille. Minä joka vältän lääkkeitä viimeiseen asti!

Hartioitani/yläselkääni on jopa hieroja hieronut viime aikoina ja tässä sitä nyt kuitenkin taas ollaan. Olen hyvä saarnaamaan, mutta toteutuksen puolella onkin jo sitten totisia ongelmia!! Hierojan hyvin aloittama yläselän hoito tyssää omahoidon totaaliseen puuttumiseen. Eli olen muiden puutteideni lisäksi yksi Euroopan huonoimmista venyttelijöistä! Olen istunut todella paljon koneella (töissä kirjoituspainotteinen pätkä ja opiskelut alkoivat taasen parilla esseellä) ja innostuin vielä neulomaankin (kun sain niin liikkiksen tilaustyön), mutta venyttelemään en sitten ole innostunut...

Nyt on pakko irrottautua koneesta ja yrittää varovaisesti kipulääkkeen, kylmägeelin ja lihasrelaksantin turvin venytellä hartiaa. Tänään ei reipasta urheilua ole siis tiedossa (onneksi eilen tuli juostua lenkki), vaan keskitytään terveelliseen ruokailuun. Saa nähdä miten hermo pitää, kun on kaikki ainekset murjottamiseen kasassa (kun on kipeä) ja taloudesta löytyy viikonlopun juhlien jäljiltä mm suklaakakkua...



Toivon kuitenkin tilanteen helpottavan jopa suhteellisen nopeasti niin, että pääsisin huomenna zumbaamaan ja siellä yleensä saa hartiat mukavasti pyöriteltyä auki. No jos ei vielä huomenna niin loppuviikosta joka tapauksessa! :)

Vastoinkäymisistä huolimatta aurinkoa päiväänne!
t. TM

3 kommenttia:

  1. Kipu todellakin vetää hermot kireälle...
    Minä pääsin todella hyvin eroon niska/hartiakivuista shiatshu hieronnalla. Kävin 10 kerran "kuurin" joskus aikoja sitten kun kärsin usein noista vaivoista eikä mikään tuntunut auttavan. Eivät ole koskaan sen jälkeen tulleet niin vahvoina takaisin ja jos tulevat, menevät nopeasti ohi.
    Shiatshussa tosin on äärimmäisen tärkeätä löytää "oikea" ihminen. Itse kokeilin 3 eri tyypillä ja yhden kanssa synkkasi täydellisesti. Muut tekivät jotenkin "mekaanisesti" ja liian kovaa.
    Toivottavasti pääset kivuista nopeasti eroon!

    VastaaPoista
  2. Hyvällä ystävälläni, joka tekee myös päätetyötä ja liikkuu 5krt viikossa monipuolisesti jumitti yläselkä tosi pahasti. Tavallinen hieronta ei auttanut, mutta viiden kerran kiropraktikko -kuuri toi avun. Sen jälkeen hän on käynyt normaali yläselän hieronnassa aina kun on alkanut kiristämään. Ei ole enää pahoja lukkoja ollut.
    Jaksamista kivun kanssa, toivottavasti helpottaa!

    VastaaPoista
  3. Juu kyllä tähän olis kiva, joku pidempiaikainen ratkaisu löytää! Mulla on pari kertaa elämäni aikana enemmän jumittanut tämä yläselkä ja muutama läheltäpiti-tilanne. Yleensä pysyy liikunnan monipuolistamisella hyvänä, mutta nyt tosiaan ollut liian yksipuolista lenkkeilyä... (mutta kun se on niin kivaa). Nyt zumbaa ja muita yläselälle ystävällisiä treenejä väliin niin hyvä tulee... ja kun muistais/jaksais venytellä ennen kuin kiristää...
    Kiitos tsemppauksesta!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!