keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Koeihminen

Reilu viikko takana - tätä (oiko)tietä, jota nyt vaan päätin kokeilla. En tiedä, miksi tätä pitäisi kutsua. Siis en syö perunaa, viljatuotteita, pastaa (joo on viljatuote) enkä riisiä (niin taitaahan se viljaa olla sekin...) - siis jonkinlaisesta VHH toiminnasta lienee kyse. Mutta en myöskään punnitse porkkanaa tai maissia jos niitä eteeni sattuu ja syön hedelmiä - en kavahda edes banaania. Myös maitotuotteita käytän surutta.
Päädyin tähän ihmiskokeeseen, koska olin niin kyllästynyt siihen henkiseen jumitukseen, joka projektiani oli kohdannut. Ja huomatkaa historiallinen hetki: tämä jumi oli minun korvieni välissä - tähän ei vaikuttanut mikään ulkopuolinen asia. Kyllä, tähän syksyyn on mahtunut paitsi ihan hyvää elämää niin myös elämääni perinjuurin järkyttänyt suru, joka ei meinannut hellittää millään. Mutta siltikin! Tämä jumi on pidempää perua ja tästä ei nyt voi kyllä syyttää ympäristötekijöitä.
Edelleen haluan korostaa, että en suosittele kenellekään yhtään mitään. Eikä minulla ole syvempää käsitystä diettini tervellisyydestä. Lisäksi ymmärrän, että mikäli en saa tästä muotoiltua minulle pysyvämpää tapaa elää, paluu hiilareiden pariin voi olla tuhoisa. Mahdollisen tulevan siirtymän tulee olla hallittu ja hillitty. Olen varautunut siihen.

Se on kuitenkin pakko sanoa, että vointi on hyvä. En varmaankaan ole mitenkään pro-VHH tai ainakaan päätä ei särje eikä vatsakaan valita. Paino joka tapauksessa liikkuu tavoitteen suuntaan. Tämä ihmiskoe jatkuu ainakin toistaiseksi.

Mutta se mitä on ihan pakko vähän tuulettaa on sellainen käsittämätön asia, että mun (iäisyys kumppanini) sokerin himo on tiessään. Ei mitään. Ihan täysi hiljaisuus suunnalta, jolta olen tottunut kuulemaan ihan koko ajan ainakin vähän kitinää! Täysin uskomatonta. Tänäänkin istuin bussissa ja hymyilin itsekseni: minulla oli nälkä kotimatkalla, mutta kertaakaan en ajatellut, että nappaan suklaapatukan pahimpaan hätään ärrän ohi kulkiessani! En toki moista olen aktiivisesti harrastanut ennen tätätkään, mutta en edes ajatellut! Kuvitelkaa!

tTM

5 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että menee hyvin. Ja tiedän miten IHMEELLINEN asia on makeanhimon tai halun puuttuminen. Taikaa suorastaan!
  Minkälaisen aamiaisen syöt tällä hetkellä? Itselläni yhä "täydellisen" aamiaisen etsiminen menossa.

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan etsin vielä täydellistä kaikkea ruokaa, mutta aamuisin olen syönyt joko munakasta/munakokkelia ja vihanneksia kuten tomaattia, kurkkua tai sitten luonnonjugurttia ja vihanneksia/hedelmiä/marjoja. Päivällä syön yleensä töissä salaatin + prot ja välipalaksi hedelmiä ja illalla teen kotona vihanneksia + prot ja iltaisin aikausein hedelmiä ja jugurttia, jonkin sortin smootietyyppisen ratkaisun... Kovempana treenipäivänä olen kerran ottanut vähän täysjyväriisiä ja kahtena päivänä pienen palan 100% ruisleipää. Vehnää ja sokeria yritän välttää totaalisesti. Että näillä tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Olipa kiva, etta olit kaipaillut. Blogi on nyt hetken aikaa tauolla, silla asustan 3kk eri mantereella seka siksi etta poikaystavani loysi blogin... eli pitaa miettia miten jatkan eteenpain kunhan saavun takaisin Suomeen. Tulen varmaan ilmottelemaan kun tiedan enemman. Mutta painon kanssa menee kivasti. Talla puolella maata tulee pyorailtya n. tunti paivassa ja muutenkin tulee syotya "oikeammin", parhaat farkut lossottavat monestakin paikkaa :D Mukava lukea, etta itse porskutat eteenpain :)

  VastaaPoista
 4. Hei, Pullero! Mukava kuulla kuulumisiasi! Oi onnekasta, kun seikkailet maailmalla! Varmasti ihana kerätä kokemuksia ja katsella kotimaata matkan päästä. Pyöräily on tosi mukavaa hyötyliikuntaa. Nyt marraskuun säät kuitenkin alkavat vähän moista haitata! Kiva olisi kuulla kuulumisiasi jatkossakin... :) Varmasti löytyy keino jakaa kokemuksia tai sitten vaan kirjoitat vaikka poikaystävä lukisikin! Rohkeasti vaan!

  VastaaPoista
 5. Hei Pullero, en tiedä, näetkö tätä, mutta jos aloitat uuden blogin, please ilmoittele siitä! olisi kiva kuulla kuulumisiasi niin kuin TM jo totesi!
  Ihanaa maailmalla oloa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!