Sivut

maanantai 11. tammikuuta 2010

Tavoittelen (ei suinkaan kuuta)

Tästä olisi tietysti pitänyt aloittaa, mutta innostuin jo niin kuin tapanani on ja nyt on palattava takaisinpäin. Nimittäin mitä tarkkaan ottaan tavoittelen ja mitä sen tavoitteen saavuttamiseksi on tehtävä. Listasta tulee tuskin täydellinen. Oikeastaan toivonkin, että teen tämän matkani aikana oivalluksia, jotka saattavat jopa muuttaa, tarkentaa ja parantaa suunnitelmaani. Näiden oivallusten avulla ehkä löydän oikean tien, jolla voin kulkea normaalipainoisena.

Tavoitepainoni on 57 kg. Silloin olen normaalipainoinen. Matkaa on melkein 8 kg. Tänään painoni on 64,6 kg.

Tavoitepaino on tarkoitus saavuttaa puolessa vuodessa. Laskin, että jos tavoitteeseen on päästävä heinäkuuhun mennessä, tarkoittaa tämä noin 300 g painon pudotusta viikossa. 300 g on vähän ja varsinkin alussa tulee viikkoja, kun paino putoaa enemmän. Mutta kokemuksesta tiedän, että tulee niitä viikkoja, jolloin paino jumittaa paikallaan, vaikka tekee mitä! Joten pidän kiinni tuosta tavoitteesta. Kokonaistavoite on sen verran kova kuitenkin, että en halua viikkotavoitteeksi yhtään enempää kuin 300 g.

Tavoitteeni on tehdä monipuolisesta liikunnasta säännöllinen osa elämääni. Liikunta on nautinto. Harrastaessaan liikuntaa jaksaa niin paljon paremmin. En oikein edes ymmärrä, miksi liikunta jää ainakin liian pieneen rooliin elämässäni.

Ruokailun muuttaminen terveellisemmäksi mm lisäämällä kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Liian usein kiireellä tai muilla tekosyillä jätän kasvikset pois aterialta. Tästä lähtien ajattelen lisäksi tietoisesti lautasmallia (puolet kasviksia, riisi/pasta/tms neljäsosa, proteiiniä neljäsosa) ja pienennän aterian kokoa. Santsaaminenkin on minulle turhan sujuvaa, joten täytyy keskittyä miettimään haluanko vain tarvitsenko lisää (tiedättehän - haluanko karkkia/tarvitsenko elinsiirteen-linjalla).

Hiilihydraateissa karkea linja: perunaa en syö muutenkaan juurikaan, joten sen voi melkein jättää ruokavaliosta heti kättelyssä. Riisiä ja pastaa silloin tällöin voin edelleen syödä (vain täysjyvää). Sokerista on pakko luopua kokonaan sillä olen niin sokeriaddikti, että alkuun ainakaan kohtuuden yrittäminen on minulta liikaa vaadittu. Kun Uusi Elämä lähtee sujumaan, voin joskus sallia itselleni sokeria jonkin verran. Tai ainakin kokeilla, onnistuuko kohtuus. Ellei onnistu, palataan takaisin nollatoleranssiin.

Nämä ovat ne keskeiset tavoitteet joihin keskityn nyt. Siis oikeasti tietysti tasapainon löytyminen ruokailuun ja säännöllisen liikunnan aloittaminen ovat ne joihin tämä kevät keskittyy. Jos nämä kaksi tavoitetta toteutuvat, myös paino tulee pienenemään ja vartalo kiinteytymään. Jee! Oikein innostun omista jutuistani. Aika siis varmaan mennä nukkumaan ja huomenna jatkaa valitsemallani tiellä! :)

Ja tänään pieni kävelylenkki ja luonto on nyt uskomattoman kaunis täällä Etelä-Suomessa (kerrankin loistotalvi)! Kaikki on kuin sokerikuorrutettua :) Mutta minä kävin Makuunissa ostamatta lainkaan karkkia. Voitto se on pienikin voitto! :)

Niin ja käteen osui viime vuoden fit-lehdestä (9/09) artikkeli normaalipainoisista. Se oli todella innostava. Artikkelin perusajatus oli, että normaalipainoiset eivät ole normaalipainoisia ilman terveellisiä valintoja! Lohdullista.

Vahvana eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!