Sivut

lauantai 9. tammikuuta 2010

Liikunnan riemua

No, edelliset tekstit on mennyt vain säälittävään selittelyyn. Ehkä positiivisempi ajatus mahtuu mukaan.

Joku joskus sanoi, että painon hallinnassa liikunnalla on vain noin 5% osuus lopputuloksesta. Loppu on ruokaa. Sitä miten syön. Jäätävä ajatus (kuin sää tänään ulkona). Silti minä koen, että henkisesti liikunnalla on reilusti yli 50% merkitys onnistumiselle. Pään sisällä liikunta antaa minulle enemmän kuin onnistunut ruokailu.

Liikunnassa on tekemisen meininkiä. Tulee olo, että olen konkreettisesti tehnyt jotain tämän asian eteen, lihassärky on tervetullutta ja sekin vaihe on ihana, kun samasta suorituksesta eivät lihakset enää kipeydy. Kunnon kohenemisen huomaa vielä nopeammin kuin painon pudotuksen. Ensimmäinen tuskainen juoksulenkki on nopeasti taaksejäänyttä elämää, kun muutaman lenkin jälkeen juoksu alkaakin kulkea.

Vaikka söisin kuinka oikein ja maltillisesti, sen anti on minulle sellainen "hyvin tehty"-olo! Mutta liikunta tuntuu! Lisäksi liikunnan jälkeinen hyvä olo antaa nostetta, jossa suoritus tuntuu vielä paremmalta! Vatsalihastreenin jälki näkyy! Mittanauhassa tulokset näkyvät usein nopeammin kuin puntarissa.

Toki myönnän, että suurinosa painonhallintaa on terveellistä, monipuolista ruokailua. En toki yritä sitä kieltää, mutta haluan kuitenkin puhua liikunnan hyvää tekevästä vaikutuksesta henkiselle hyvinvoinnille! Säännöllinen liikunta antaa rytmiä elämään (ja olenpahan nyt sitten ainakin senkin ajan pois jääkaapilta :)). Liikunta tuo mukanaan hyvän olon, joka kannustaa myös oikeanlaiseen ruokailuun. Enhän harkitsemattomalla ruokailulla halua tuhota liikunnan hyvää tekevää vaikutusta :)

Niin että eikun villaa ylle ja alle - ja lenkille!
Aurinkoa elämääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!