Sivut

perjantai 6. elokuuta 2010

Lomaterveisin

Hei vaan! Kuinkas Sinun lomasi meni?

Pelkkää liikunnan riemua ja terveellistä ruokailua kesäkeittiössä? No minulla ei mennyt ihan niin. Meillä kun on se uusi koira, Duracell (nyt jo puolivuotias), niin kesäkodissa koiran ulkoilutuskin oli sitä, että aamulla päästetään ulos ja puolen yön aikaan sisälle... Onneksi kesä oli upea niin jopa minun kaltaiseni vilukissan tuli uitua. Viileämpänä kesänä kyyhöttäisin rannalla vahtimassa, että nuoriso ei huku. (Hyppäisinköhän edes tosi paikan tullen kylmään veteen? Varmaan huutaisin jonkun vähemmän viluaran paikalle silloinkin). Eli liikunnan määrä (muutakin kuin tontilla kävelyä) väheni mökkeillessä radikaalisti. Kaverit veivasivat vesijuoksua luonnon vesissä jne. Minä luin kirjaa laiturilla.

Kesäruokailu menee meillä aika pitkälti niin, että siinä on proteiinin lähde (eli kalaa, broileria tai punaista lihaa) ja sen lisäksi pöydässsä on vihanneksia ja uutta perunaa. Siitä sitten jokainen (kesällä/mökillä kuuluu syödä isolla porukalla sukua ja ystäviä) keräilee lautaselleen, mitä eniten halajaa. Söin paljon kalaa ja kanaa salaatilla. Ikinä en ole syönyt niin vähän uusia perunoita kuin tänä kesänä. No niin hyvältähän tämä näyttää! Kaikki meni niin kuin pitikin?

No ei mennyt. Voi, pystyisin kirjoittamaan taasen uuden kappaleen ihka uusista tekosyistä, joita kesän aikana käytin! Tässä pari: Sipsiä söin (ja tarjosin muillekin) sillä verukkeella, että tällaisella helteellä tarvitsee suolaa kaiken hikoilemansa jälkeen. Niin ja jäätelön syönti nyt vähintäänkin on järkevää, kun se on kylmää ja jatkuva lämpöhalvaus vaanii ihan tervettä nelikymppistä kivennäisvettä rakastavaa naisihmistä ihan koko ajan... Ja karkkipuoleen ei edes tarvii mennä. Tiedätte kyllä! Niin ja puntariin ei kannata mennä, jos hiukset on märät... (hoh-hoijaa)

Mutta silti jotain tehtiin oikein. Jotain on talven aikana tarttunut selkärankaan ja tiukkaan, koska kaupunkiin palattua ja muutaman päivän venkoiltua nousin vaakaan ja ällistykseni oli melkoinen, kun paino oli 61 kg huippeilla! jei! Painohan on suunnilleen siinä missä lomalle lähtiessäkin!

Tästä intoutuneena tein tämän viikon maanataina ensimmäisen juoksulenkin loman jälkeen Duracellin kanssa - juoksin 50 minuuttia ja juoksu sujui kuin unelma! Vähän pelkäsin, että joudun aloittamaan juoksemisen loman jälkeen nollasta, mutta ei suinkaan!! Seuraava juoksulenkki ke ja jaloissa tuntui maanantain lenkki sekä työmatkapyöräilyt, mutta lenkin juoksuosuus kuitenkin 45 min ja fiilis kuin voittajalla. Ilmottauduin midnight runille ja olen ihan tohkeissani! Töitä täytyy tehdä ja säännöllisesti harjoitella, mutta on ihan mahdollista juosta kymppi syyskuussa. Eilen zumbassa ja olikin sitten hot-zumba - hiki lensi tosissaan ja veivata sai antaumuksella, mutta ihan loistavaa! Jaksoin älyttömän hyvin. Tänään on hyvin ansaittu lepopäivä! Lauantaina katsotaan sitten uudestaan!

Iloa liikuntaasi! Vaikka kesä lorvittiinkin (tai minä lorvin ja löysäilin, sinä olet saattanut viettää paljon kurinalaisemman kesän ja onnittelut siitä) niin nyt otetaan uusi suunta - tai siis palataan siihen vanhaan kurssiin, joka jo keväällä hyväksi havaittiin. Enää ei ole tavoitteeseen matkaa kuin mitä vajaat viisi kiloa! Helppoa!

Iloa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!