Sivut

lauantai 14. elokuuta 2010

Arvaa kuinka juoksettaa

Juoksemisen hyvistä varusteista on useampi blogimaailman asukas kertoillut. Kyllä minäkin tykkään juosta musiikin kera. Joskus tuntuu ihan älyttömältä, kun maisemat on upeat tuolla rantalenkillä, tukkia korvansa kaikilta luonnon ääniltä ja juosta kuulokkeet korvilla. Mutta musiikki vain antaa niin hyvän nosteen liikkumiseen ja rytmin niin ylämäkeen kuin loivemmallekin pinnalle. Tarvitsisin lisää hyvää juoksumusiikkia. Mitä sinä kuuntelet juostessasi? Millä musiikilla juoksun saa aina sujumaan? Monesti muistan hyvää musiikkia juostessa kuunnellessani sisäpyöräilyohjaajani sanoja: "älä kuuntele jalkojasi, kuuntele musiikkia!" :) Sisulla vaan eteenpäin vaikean kohdan yli ja taas jaksaa. Useimmiten.

Sitten tietysti ne hyvät juoksukengät. Minulla hyvät kengät paranivat vielä entisestään, kun keväällä ostin samaa merkkiä, mutta puolta numeroa isommat kengät kuin edelliset. Nyt kengät ovat ihan täydelliset. Juoksu on niillä kevyttä ja helppoa (paits silloin kun se on raskasta ja tahmeeta jostain muusta syystä).

Mutta pudotettuani 5 kg varusteistani epäsopivaksi ovat käyneet juoksurintsikat. Viiden kilon takaiset ovat liian isot juoksemiseen. Kaapistani löytyy muutaman vuoden takaiset pienemmät, jotka ovat oikein sopivat ja hyvät, mutta eivät varsinaiset juoksurintsikat. Vaikka niistä ihan hyvä tuki juostessa on löytynyt niin silti haluan niin totaalista liikkumattomuutta kuin tällä varustuksella on mahdollista.

Tänään oltiin koulun alun lähestyessä ostoksilla hakemassa vaatteita ja muita koulutarvikkeita sekä lasten liikuntaharrastuksiin asusteita. Samalla siinä sitten vihdoin sain aikaiseksi mennä urheiluliikeeseen sovittamaan himoitsemiani Shock Absorberin Run-rintsikoita. Ympärykseen riitti se 5 cm pienempi kuin edellisissä. Eli kyllä ne edelliset liian isot on! Vielä kun plussa-kortilla sai 20%-alennuksen kyseisista arvokkaista tuotteista, ostopäätös oli helppo tehdä. Pakettiin vaan.

Aikataulu meni sitten niin, että meidät hätisteltiin viimeisten joukossa kauppakeskuksesta ulos ja kotona oli mentävä suunnilleen suoraan saunaan, joten juoksut tältä illalta jäivät väliin. Mutta huomenna! Heti aamusta. Lenkkipolulla nähdään!

3 kommenttia:

  1. Se on kyllä yllättävää, miten nopeasti rintsikat jää liian suuriksi. Minä vieläkin käytän joskus jossain jutuissa vahempia urheiluliivejä, mutta juoksussa on ihan pakko olla napakat ja sopivat.

    VastaaPoista
  2. Parasta siinä pieneksi jäämisessä on se, kun huomaa, ettei yksinkertaisesti saa niitä kiristettyä tarpeeksi tiukalle, että lyhyimmilläänkin on liian löysät. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että mun ympärykseni ihan oikeasti on pienentynyt! :) Jei!

    VastaaPoista
  3. Minä en meinaa aluksi uskoa, että muka olisi joku jäämässä isoksi. Sitä miettii, että miten nämä säädöt nyt on näin. :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!