Sivut

maanantai 20. syyskuuta 2010

Tarkastuksia

Viikonloppu meni sukuloiden ja juhlan vuoksi vähän rennommasti syöden. Varsinainen ruokailu sujui juuri ja oikein, mutta sitten tuli kyllä kahvipöydässä herkuteltua! No, se nyt on vaan annettava anteeksi, kun vaihtoehtoakaan näin jälkikäteen ei ole.

En kuitenkaan tänään uskaltautunut puntarille nousta. Pitkään olen pönöttänyt tuossa 61 kilossa, joten tein sitten näin maanantai-aamun kunniaksi päätöksen tehdä joitakin tarkistuksia tässä projektissani. On aika arvioida suoritusta ja suunnitella, kuinka tästä edetään eteenpäin tavoitteiden suunnassa.

Eli tavoitteenani on 57 kg elopaino. No, toki minulla on muitakin tavoitteita, jotka ovat kuntoon ja suorituskykyyn ja tätä kautta yleiseen hyvinvointiin liittyviä. Suorituskyky on tämän vuoden aikana (2010) noussut huimasti, jos ajatellaan vuoden takaista. Niissä on tavoitteita saavutettu ehkä enemmänkin kuin alunperin edes uskalsin toivoa.

Suurin ja rakkain saavutukseni on ehdottomasti se, että pystyn nykyään juoksemaan tunnin ihan tuosta vaan. Halusin itselleni juoksukunnon, mutta en pitänyt mitenkään realistisena nykytilannetta, jossa parin päivän juoksemattomuuden jälkeen olo on tosi levoton: lenkille on päästävä! Samalla olen päässyt tavoitteeseeni siitä, että liikunta on säännöllinen osa elämääni! Sekin on ihan mahtava saavutus ihmiseltä, jolla sohvaperunuus :) on ihan heti pinnan alla seuraavana!

Näiden tavoitteiden saavuttaminen ei suinkaan tarkoita, että tässä oltaisin jotenkin valmiita. Ne ovat kyllä arvokkaita saavutuksia minulle, mutta kuitenkin vain osatavoitteita projektini kannalta. Juoksemisen tavoitteet ovat jo nousseet (se salainen tavoitteeni puolimaratonista ensi keväälle): liikunnan monipuolistaminen sekä voiman hakeminen ovat selkeästi tavoitteita, jotka nostavat jo päätään.

Sen sijaan painorintamalla ei odottamaani edistystä ole tapahtunut ollenkaan siinä aikataulussa kuin olisin toivonut. Mielestäni tavoiteaikatauluni ei ollut mahdoton, mutta toteutukseen se tyssäsi. Ensimmäinen aikataulunihan oli heinäkuun loppuun ja nyt uusi on vuoden loppuun. Kaikkiaan tähänastinen pudotus on jo ihan hyvä, mutta ratkaisevat viimeset neljä kiloa puuttuu edelleen!

Nyt on aika tehdä tarkistuksia ruokavaliossa. Kylmä totuus vaan on, että tähän asti pääsin näillä Eväillä (todellakin), mutta nyt tarvitaan uusi suuntaus, miten tästä jatketaan eteenpäin. Entiset konstit eivät vaan enää pure. Nämä viimeiset kilot nimittäin lähtee!!!

Tänään jätän siis haikeana hyvästit sokerille. Aivan pieniä lipsahduksia sallin itselleni tulevissa juhlatilaisuuksissa, mutta arkista herkuttelua ei sitten enää meikäläiselle tipu tänä syksynä (jotekin helpompi kestää, kun ajattelee sen sillä tavalla, että tämä syksy vaan, mutta vahvasti uskon, että syksyn aikana vierotun sokerista jo melkoisen hyvin). Proteiini nostetaan vieläkin vahvempaan asemaan, samoin kuin kasvikset, hedelmät ja marjat. Valkoinen vilja on nyt kokonaan kielletty. Rasvattomalle linjalle en heittäydy.

Näillä vahvoilla linjauksilla nyt sitten mennään eteenpäin. Lounassalaatin rinnalla usein näyttäytyneet karjalanpiirakat ovat menneisyyttä - tervetuloa ruisleipä (jonka päälle tomaattia). Otetaan tällainen tiukempi ote ainakin viikon verran ja sen jälkeen katsotaan, miten edetään. (Paits se sokeri, se on poissa koko syksyn.)

Haasteita en pelkää ja tavoitteet haluan saavuttaa, joten eiköhän tämä tästä!

Energistä ja kaunista syksyistä viikkoa kaikille!

t. TM

2 kommenttia:

  1. Oi mitä mahtavaa päättäväisyyttä! YOU GO GIRL! <3

    Niinhän se on, että ne herkut ovat yllättävän kalorisia ja harmillisen pienikokoisia kavereita.. Ja kyllä, jos tarpeeksi kauan on totaalilakossa, niin se himo hiipuu aika minimiin. Itselläni on nyt takana 1v1kk, eikä puhettakaan että menisin laittamaan esim. suklaata suuhuni. Nou vei :)
    Varsinkin kun sain alussa taistella KAIKKIEN kanssa siitä, että MINÄ TOSIAAN EN OTA KAHVIN KANSSA MITÄÄN. Se on todella hankala monen uskoa ja hyväksyä..
    :)

    Oikein paljon onnea matkaan! Kyllä ne viimeisetkin kilot sieltä karisevat kun on päättäväisyyttä tarpeeksi! <3

    VastaaPoista
  2. Hienoa Jellona! 1v1kk on aivan mahtava aika! Vaikka oma sokerin käyttämiseni on huimasti muuttunut vuoden takaiseen verrattuna, en varsinainen totaalikieltäytyjä ole ollut ihan vuoden vaihteen aikoja lukuunottamatta. Nyt kuitenkin on sen aika. Ja tulokset näkyy heti!

    Nyt täytyy vaan mennä kieli keskellä suuta, ettei lipsu "vahingossa" :) Kiitokset kannustuksesta <3 ! Sitä tarvitaan!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!