Sivut

torstai 23. syyskuuta 2010

Arkiruoka, juhlaruoka

Internetin ihmeellisessä maailmassa seikkaillessani törmäsin mielenkiintoiseen ajatukseen siitä, on olemassa kahdenlaista ruokaa: arkiruokaa ja juhlaruokaa. Arkiruoka on sitä, joka tekee olomme energiseksi eli terveellinen ruoka, joka painottuu kasviksiin ja kevyisiin proteiinin lähteisiin. Tänne kuuluvat myös hedelmät ja marjat.

Juhlaruoka sen sijaan on harvinaista herkkua ja sen nauttimista seuraa väsymys, minkä vuoksi se soveltuukin vain juhlaan, ei arkeen. Juhlaruokaa olisi siis herkut, sokeri, rasvaiset juustot, jne.

Tarkoituksen mukaista on syödä arkena arkiruokaa niin, että jaksaa tehdä töitä, olla sosiaalinen ja harrastaa. Juhlan aikaan sitten voi syödä raskaammin ja juhlan jälkeen elämä saa ollakin hitaampaa.

Noudattamalla tätä jakoa päästään aika lähelle sitä, mitä ruokailun tulisikin olla. Noin niinku arkisesti jokapäiväisesti terveellistä ruokaa ja herkkuja vain harkitusti ja kohtuudella. Näinhän sen pitäisikin olla. Ajatus helpotti makean tuskaani taas hetken eteenpäin :) Jatkossa siis voin kysyä, jos tapaan itseni käsi keksipurkissa, että mitkäs juhlat sulla on? Eipä tässä sitten muuta kuin päättäväisyydellä eteenpäin!

2 kommenttia:

  1. Miten on mennyt tämä viikko ilman sokeria?
    Se olisi kyllä mahtavaa, mutta en usko itse pystyväni siihen tällä hetkellä... Yritän vaan pitää annokset tosi pieninä!

    VastaaPoista
  2. No, ei kauheen mallikkaasti... Syytän PMS:ää, kiirettä, pitkiksi venyneitä työpäiviä, järjettömän suurta univelkaa. Siis kaikkea muuta paitsi itseäni. Tämä viikko on otettava takkiin (sokerin suhteen - paino sen sijaan nytkähti alaspäin lupaavasti) ja ensi viikolla ALKAA SOKERITON ELÄMÄ. Ystävällisesti lupaa hän!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!