Sivut

tiistai 16. elokuuta 2011

Venyy vaan ei katkea - kai

Paitsi, että fysioterapeuttini on mukava, lisäksi hän antaa mukaan kauniisti tulostettuja värikuvia ohjeineen, joita minun pitäisi noudattaa. Hyvää palvelua, sanoisin.

Tuli viikko täyteen fysioterapeutilla käynnistä, joten päätin kaivaa päivyrin välistä venyttelyohjeet ja tehdä ohjelma läpi. Aikaa moisen ohjelman tekeminen vei noin 15 min... Ei siis ihan hirveästi. Pitäisi löytyä tuon verran aikaa ihan päivittäin...

Muuten minua enemmän kiinnostavaan aiheeseen: kävin aamulla juoksemassa kuuden km pikapyrähdyksen koiran kanssa. RunKeeper mittasi huippunopeudeksi 11,24 km/t. Wow! Pikajuoksija :) Ja oli muuten hyvä lenkki!


Mutta siis venyttelystä piti puhumani. Minullahan on kohtuullisen liikkuva ranka (mikä voi hyvin olla osa välilevy-ongelmaani), joten kaikenlaiset rangan liikkuvuutta lisäävät liikkeet tuntuu helpoilta. Puolieron kyllä valitettavasti huomaan näitäkin tehdessä, vaikka kyse taitaa olla jaloista...

Oikea jalka siis edelleen osin jalkaterästä tunnoton. Kukaan ulkopuolinen (paitsi asiaan vihkiytyneet fysioterapeutit yms ammattilaiset) ei liikkumisestani huomaa asian todellista laitaa. Pystyn kävelemään entiseen reippaaseen tapaani. Fysioterapeutti kuitenkin varsin pienillä testeillään löysi jalassa toimintapuutoksen (no onhan se siellä, luulin vain, että pystyn sen kompensoimaan kävellessä tai juostessa).

Luultavasti tästä toimintapuutoksesta johtuen jalkojen venyttely olikin selän venyttelyä paljon haasteellisempi juttu. Puoliero on aivan selvä. Takareidet, pakara ja jopa etureisi on huomattavasti kireämpi oikealla eli huonolla puolella...



Ihan ymmärrettävää, mutta olipa hassua huomata taas tilanteen selkeys. Nyt kun selän kivut ovat lähes kokonaan taaksejäänyttä elämää, sitä välillä unohtaa koko selkänsä. Tämäkin on kuulkaa iso juttu, että ei koko ajan ajattele selkäänsä... Ja tällaisissa tilanteissa sitä taas huomaa, että hohhoijaa! Kyllä olen toipunut akuutista tilanteesta, mutta selän huoltamiseksi on tehtävä vielä kovasti töitä, jos mielii päästä hyvään kuntoon ja edes jotenkin turvallisille vesille sen suhteen, ettei tilanne uusiudu.

Haastan itseni tekemään venyttelyohjelman ja mahdollisesti lisävenyttelyitä - joka päivä! No tämä eka haastepäivä meni ainakin ihan kivasti. Kattoo sitten miten huomenna!

tTM

2 kommenttia:

  1. Arvoisa TM sovitaanko, että sana puoliero on kielletty, sillä siitä tulee lukihärö: luen sen pullero eli i muuttuu L kirjaimeksi ja kun en millään soisi sellaista sanaa käytettävän tälläisessä hoikentavassa blogissa! <3<3<3
    Loppupelissä olet varmaan samaa mieltä! HIhII
    Terveisin salainen ihailijasi! :) <3<3<3
    Mutta hienoa että asiat näyttävät paremmilta! Täällä on 100 astetta täynnä.. hyvänä päivänä..ja Fysion avustuksella!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, Daisy <3
    Ensinnäkin sana pullero kuvaa erittäin hyvin täät blogia ja etenkin bloggaajaa. Jatkossa voimme käyttää puolierosta lähes tarkkaa synonyymiä tunnevamma :)
    Katsotaan nyt kumpi meistä ensin sinne loppupeleihin taipuu ja sitten nähdään mitä mieltä kukakin on...
    Mun Fysio ei ole yhtä Ihana kuin sun Fysio :), mutta kiva kuitenkin! Olen satasella iloinen sun puolestasi joka asteesta!

    monin terveisin, Tukeva Tyttö

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!