Sivut

torstai 18. elokuuta 2011

googlekaan ei pysty auttamaan

Jotenkin kaikesta huolimatta pysähtynyt ja epävarma olo. Kun vois googlettaa, että mitä minun kannattaisi tehdä? Tai voihan sitä googlettaa, eihän sitä kukaan estä, mutta että sitten saisi linkin, joka alkaisi sanoilla: "Hyvä Takaisin Minuksi! Jatkossa sinun kannattaa edetä elämän muutoksessasi seuraavien vaiheiden kautta...."

Ei tämä nyt varsinaisesti tiedonpuutetta ole. Terveet elämäntavat vaan tuntuvat niin kovin hitailta. Normaalipainossa (BMI:n mukaan) olevalla painon pudotus vaatii selvästi tiukempaa tekniikkaa kuin alkuun ja entäs painonhallinta! Siinä vasta luku erikseen! Voi hyvää päivää!

Onneksi elämääni on palannut ihana liikunta! Ilman sitä olisin varmasti kokonaan hukassa. Juostessa ei maalliset murheet paina ja kaikenlainen kireys hellittää lenkin edetessä <3



Olen miettinyt jonkinlaisen PT:n hankkimista. Toisaalta tunnen itseni ja pelkään, että hyvään tarkoitukseen aiotut rahat menisivät totaalisesti hukkaan. Saisin tietysti uuden täsmä ohjelman liikkumiseen ja jonkun valvomaan sen toteutusta. En tarvitse valvojaa tällä hetkellä siihen, että liikun. Tietysti tekniikkaa olisi ajoittain jonkun hyvä tarkistaa.

Sitten PT varmaan haluaisi ruokapäiväkirjan ja tässä kohtaa ongelmat astuisivat kuvaan. Söisin esimerkillisen hyvin, että "suorittaisin tehtäväni kiitettävästi". Välttäisin herkkuja, en söisi liikaa, mutta en myöskään liian vähän... Sitten PT toteaisi, että perusasiat ovat hallussa, ehdottaisi ehkä jotain pientä viilausta siihen tai tähän.

Ja näin oltasiin mahdollisimman kaukana todellisesta ongelmasta! Jos pystyn huijaamaan itseäni mennen tullen, pystyn kyllä PT:kin. Että osaan. Hyöty toki voisi olla nimenomaan siinä, että söisin oikein ollessani tilivelvollinen PT:lle. Mutta kannattaako siitä maksaa? Enkö voisi aktivoida omaa sisäistä PT:ni ja elää ihmisiksi... Hankalaa näyttää olevan.



Vaikka valitan ja natisen, tilanne itse asiassa aika hyvä tällä hetkellä. Herkkuihin en ole koskenut pitkiin aikoihin, syömiset ovat ihan hyvällä tolalla noin muutenkin ja liikkunut olen. 6-kympin alitus on tosiasia ihan mikä aamu vaan, mutta kunhan nyt tässä pidän ääntä itsestäni. Asioiden hitaus ärsyttää.

Olen sitä tyyppiä, jossa kunnon hikilenkit näkyvät aina ensin painonnousuna tai ainakin painonlaskun hidastumisena (ellei nyt sattumoisin olisi, jotain kummallisia turvotuksia päällä). Tilanne tasaantuu aika pian liikunnan vain jatkuessa.

Heiaheiassa on kohdallani pian neljän viikon jatkuva iloisen väristen pallojen jono, jota en väsy ihailemaan! Siitä iloitsen vilpittömästi, että liikunta on taas osa elämääni ja että en edes ole harkinnut vaihtoehtoa, että jättäisin liikunnan. Joka päivä mietin, että mitähän tänään. Ja kyllä, osaan myös levätä.

Kai se vaan on kaivetta vanha kunnon kärsivällisyys kaapista ja yritettävä kestää. Nyt tätä soutamista ja huopaamista vaan on kestänyt niin kauan...Oikoteihin en kuitenkaan usko, joten hammasta purren eteenpäin.

teidän,
TM

3 kommenttia:

  1. Rakas TM samoja asioita mietinnässä täälläkin. Tosin se PT olisi vain parempaa saliharjoittelua varten. Mutta kun syksyn uudet ohjelmat pääsevät vauhtiin niin katsotaan mihin päädyn.
    P.s. Aikamoista vauhtia olet juossut viime aikoina!!!

    VastaaPoista
  2. Minähän kirjottelin personal trainerista pari päivää sitten ja siis suosittelin. Minä en koskaan tarvinnut pt:tä siihen, että hän tulisi viemään minut mukanaan tai vahtimaan tekemisiä, mutta antamaan ihan uusia ideoita ja kertomaan, että miten pääsee eteenpäin. Se onnistui tosi hyvin. Tärkeintä on, että sillon alussa mietitään, että mihin sitä haluaa päästä.
    Niin ja siis minulla pt ei tehnyt saliohjelmaa, eikä pakottanut pitämään ruokapäiväkirjaa.
    Varmaan kaikken tärkeintä olisi löytää se oikea pt, jonka kanssa homma sujuisi. Ei välttämättä ihan helppo homma, mutta onnistuessaan aivan super upea juttu.
    http://www.kissanpaivia.com/24/?p=6383

    VastaaPoista
  3. Ihana-Taina! Kiva "kuulla ääntäsi". Juoksuvauhtini oli siis lenkin huippuvauhti (varmaan jossain alamäessä, jossa massani sai vauhdin kiihtymään tuollaisiin lukemiin :)).
    Outi: Oikeasti vakavasti, jonkinlaista ulkopuolista apua olen miettinyt. Salilla minulle on tehty useampikin ohjelma ja käyn säännöllisesti (todella ammattitaitoisella) fysioterapeutilla, joka korjaa jalkojeni virhettä ja antaa keskikehon kehittämiseksi/selän suojaamiseksi yksityiskohtaisia ohjeita... Se mitä minä oikeasti harkitsen ja mietin on keskustella, jonkun kanssa ravinnosta. Ohjeita ja mielipiteitä on ihan liikaa! Pitäisi vielä löytää sellainen henkilö, joka ajattelisi ruuasta samalla tavalla kuin minä :) Osaisi vain viilata kohdilleen sellaisen ruokavalion kuin minulle ja miten sanoisi - arvoilleni? - sopii :)Uskon, että jos löytäisin oikean ihmisen, tämä olisikin loistava juttu!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!