Sivut

tiistai 18. tammikuuta 2011

päivän asu


Monissa rakastetuissa ja laajalti seuratuissa blogeissa bloggaajat esittelevät päivän asujaan. Ne ovat luonnollisesti huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joita asusteet täydentävät. Minun asuissani ei ole esittelemistä. Olen trikoopaita ja farkut tyyppiä. Töiden takia joudun pukemaan välillä kauluspaidan trikoopaidan tilalle ja kun ilmat viilenevät vaihdan edellä mainitut neuleeseen... WoW! Viimeinenkin mielenkiinto lopahtaa, kun kerron, että suosikkivärini on musta...

Mutta se päivän asu, josta haluaisin kyllä keskustella liittyy juoksemiseen. Tällä hetkellä meilläpäin sataa vettä/räntää, tuulee ja on nollakeli. Tiet ovat jäässä ja märkiä.

Kävin juoksemassa tunnin. Olen edelleen sitä mieltä, että ei ole huonoja säitä, on vain huonoja (säähän sopimattomia) varusteita. Minulle on ollut yllätys, miten vähillä vaatteilla juostessa tarkenee. Ostin viikonloppuna juoksuliivin, jota oli ihan pakko päästä käyttämään, joten kiskoin tänään teknisen paidan (tekninen kerrasto on pakkasessa hikoillessa on kyllä ehdoton), ohuttakin ohuemman kuori/juoksutakin ja näiden päälle liivin ja tarkenin enemmän kuin hyvin! Uskomatonta! Olin varma, että käsivarret jäätyisivät, mutta ei todellakaan. Hyvin tarkenee!

Minä juoksen tavallisilla lenkkareilla, vaikka olen kuullut paljon hyvää talvijuoksuun tarkoitetuista kengistä. En ole vain tullut hankkineeksi sellaisia. En ole kokenut tarvitsevani. Vaikka jalkapöydän päällä on pelkkää verkkoa ja käytän tavallisia juoksusukkia, ei jalat palele. En myöskään juostessa kärsi teiden liukkaudesta, joten en vain ole nähnyt talvisten juoksukenkien hankkimista tarpeelliseksi. Voihan hyvin olla, että olen tyytyväinen, koska en paremmasta tiedä!

Ainakin pakkassäällä juostessa laitan nilkkoja lämmittämään säärystimet. Luin vinkin Valastin Naisen juoksukirjasta. En nyt tiedä, tekeekö sen autuaammaksi juoksemisen, mutta pitääpähän nyt ne arat nilkat lämpimänä, ettei kylmän takia altistuisi vammoille. Ei niistä mitään haittaa ainakaan ole ollut.

Juoksuhattu (siirtää hikeä pois iholta ja pitää tuulta) ja hanskat (tuulenpitävä kämmenen selkämys) ovat näillä säillä ihan ehdottomat. Juoksen lämpimämmälläkin säällä usein ohut pipo päässäni, koska hiukset ovat muuten koko ajan suussa, silmillä, jne. Viileällä säällä on tärkeää, ettei kauluksesta tuule sisään, joten kaulaliina tai vastaava on välttämätön. Ja varusteissa valmiiksi kiinni olevat heijastimet ovat kaikki pelkkää plussaa näin pimeän aikaan :)

Eli kai tämän jaaritteluni ydin on se, että kun sanoin jokunen teksti sitten, että juoksuun riittää kengät niin en ollut tosissani...

Hyviä lenkkejä! Koko ajan parempia juoksusäitä kohti mennään!

tTM

1 kommentti:

  1. Erittäin mielenkiintoinen aihe!! Viimeistään säiden lämmettyä tarvitaan sarjan 2. osa!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!