Sivut

perjantai 7. tammikuuta 2011

Lumi on ystävä

Nyt kun tätä lunta siis on tullut metreittäin ja koko ajan nytkin lisää tulee, on tähän vaan sopeuduttava! Itse asiassa tällä hetkellä on vähän vaikea edes kuvitella liikkuvansa ulkona niin, ettei olisi lunta! Kevät tuntuu kovin kaukaiselta näiden kinosten välissä tarpoessa.

Eipä siinä sitten mitään! Nautitaan tästä sitten. Itse asiassa lumi on ystävä! Lajeja lumelle löytyy ja kuivan maan lajeja voi jatkaa, kun hieman soveltaa.

Jatkuvasta lumisateesta johtuen latujen kunto on vaihteleva. Hiihtelijöitä riittää kyllä kaikille laduille ja he pitävät latuja omalta osaltaan auki. Latuja kuitenkin on. Meilläpäin ei kävelyteitä ole hiekoitettu, joten hiihtämään pääsee melkein kotiovelta, tuosta vaan kaupan ohi ja kohti rantaa :) No en kyllä ole siitä kertaakaan hiihtänyt, mutta se olisi mahdollista!

Tämän aamun koiralenkillä tuli vastaan yllätys: kävelytietä rannassa ei oltukaan aurattu. Siinä sitä sitten mentiin eilisen navakan tuulen tuiskuttamissa kinoksissa välillä polvia myöden lumessa (mikä tarkoittaa, että koira menee kaulaa myöden). Vähän vauhti hidastui, mutta tuli ainakin hiki! Kävelylenkeille tulee vain uutta mukavaa haastetta näiden lumien aikaan.

Luistelukenttiä on jäädytetty joka aukiolle ja rannan asukkaat (haha!) ovat kolanneet niitä meren jäälle. Pulkan jälkiä on ilmestynyt jokaiseen alamäkeen. Stigat ja potkukelkat, joita on monia talvia säilötty kellareissa, saavat nyt ulkoilla urakalla. Vuorotta.

Parasta kuitenkin on, että kävelytiet pääsääntöisesti ovat hyvin aurattuja ja juokseminen on turvattu! Eilen kävin juoksemassa tunnin ja puolet matkasta teki mieli hihkua ääneen! Reipas tuuli piti liikkeessä ja tuntui, että olisin voinut jatkaa juoksua Rovaniemelle asti. Alusta on pehmeä. Juoksu tuntuu nyt kulkevan hyvin. Mikä mieletön ero vuoden takaiseen, kun rupesin treenaamaan Naisten Kympille. Juoksin ensimmäistä kertaa yli tunnin 19.5.2010!! Silloin aikaa starttiin oli pari viikkoa... Voisin hihkua taas!

Lauantaina menen tekemään taas ihan uuden lajikokeilun lumelle! Tätä odotan kovasti ja vähän luulen, että tästä voi hyvinkin tulla laji, johon innostun, mutta siitä enemmän kokeilun jälkeen!

Mukavia ulkoiluhetkiä! Liikuttavaa viikonloppua!

t. Takis lumen lumoissa

2 kommenttia:

  1. Itse en tykkää tuosta lumesta ollenkaan! :( Kesä on ehdottomasti se mun juttu. Luistelu on ainut hieno asia talvessa ja sitäkin tulee tehtyä niin harvoin nykyään, että voisin mielummin ottaa tilalle lämpöä ja aurinkoa! Lisäks ärsyttää ku just pääsin juoksemisen makuun ennen talvea ja ei tuolla lumikasoissa voi nyt juosta :( No, onneks aika tuppaa menee äkkiä! :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olin vakuuttunut kuukausi sitten, ettei tuolla lumen seassa voi juosta, mutta suosittelen kokeilemaan, sillä minä yllätyin positiivisesti siitä, kuinka vaivatonta ja ihanaa se oli!! Toki kesällä on puolensa, en kiellä sitä, mutta yritän psyykata itseäni lumesta ja talvesta nauttimiseen, kun ei tälle talvelle mitään voi :) ja kyllä aika menee tosi nopeasti! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!