Sivut

maanantai 10. tammikuuta 2011

Haluaa tämän valmiiksi!

Välillä tuntuu, että projektini on suurimmaksi osaksi haluamista. En tarkoita vähätellä kaikkia niitä asioita, jotka olen vuoden aikana saavuttanut, mutta siltikin sitä haluamista on jäljellä melkoisesti ja ihan koko ajan ei edes tiedä, mitä tässä oikein eniten haluaa. Vaikka nämä haluamiset eivät suljekaan toisiaan millään tavalla pois, olisi silti kiva olla jo maalissa ja keksiä välillä uutta haluttavaa.


Ja minä tyttö totta tosiaan tiedän, mitä haluan (muun muassa)! Minä haluan liikunnallisen toimivan bodyn. Sellaisen, joka pystyy ja jaksaa. Että voin rauhassa maanisesti innostua taas jostakin urheilulajista ilman, että kroppani sanelee rajoituksia. Tiedätte mitä tarkoitan (ei siis satunnaisia sairastumisia ja hetkellisiä loukkaantumisia).

Siis en unelmoi mahdottomista (hiihdon ammattilaiseksi päätymisestä, kelkkailun olympiakullasta tai vastaavasta) vaan ihan tavallisista liikunnallisista toiminnoista! Jos tämän päivän tilanteeseen saataisiin lisää sykekestävyyttä, lihaskuntoa, (jne. jne.) niin koko ajan paranee! Kaikki toimintakyvyn ja voiman lisääntyminen otetaan ilolla vastaan.

Myöskään mitkään liikunnan mukanaan tuomat lieveilmiöt (parantunut unenlaatu, jaksamisen lisääntyminen, vastustuskyvyn paraneminen, kiinteytyminen, painonhallinta) eivät aiheuta vastenmielisiä tunteita minussa. Kaikki käy.


Selailen blogeja ja liikuntakeskusten sivuja etsien innoitusta uusiin lajikokeiluihin ja haaveilen vielä muutamasta urheiluharrastuksesta näiden entisten lisäksi.

Toki vuoden takaiseen tässä on jo huima muutos, mutta kuitenkin koen tässä asiassa olevan vielä melkoisesti kehittymismahdollisuuksia! Mukavuusalueelta poistumisia treenin kestossa ja kovuudessa tarvitaan vielä enemmän. Viime vuoden alkupuolella oli todella rankkoja ryhmäliikuntatunteja, joilta oikeasti tulin pois pulssi ohimoissa jyskyttäen. Mutta siitä on valovuosi jo. Sellaista rääkkiä en ole joutunut sen koommin kokemaan (koska itse määrittelen treenieni keston ja rankkuuden...)

Samaan aikaan näiden liikunnallisten tavoitteiden kanssa yritän vimmatusti pitää mielessäni jäljellä olevaa noin kolmen kilon päässä häämöttävää tavoitepainoani. Se on enemmän kuin realistinen! Kyse ei todellakaan ole normaalipainon alarajoille pyrkimisestä! Ihan normaalipainossa silloin ollaan.


Järkyttävää tässä on se, että välillä tuntuu, että keskityn enemmän siihen haluamiseen kuin toteuttamiseen. Onneksi tämä vuosi on nyt ihan uusi ja tuores ja tänä vuonna tämä hanke viedään loppuun (itse asiassa jo ennen kesää!). Nyt ei enää mitään tekosyitä eikä mutkun-mutkun-selityksiä. Tämä tehdään nyt ja sen jälkeen pääsee haluamaan jotain muuta. Uutta!

Ai niin ja opettelemaan sitä painonhallintaa!

t Takis päättäväisenä

10 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja hyviä ajatuksia meille muillekkin mietittäväksi. Ja toteuttaminen saattaa tosiaan heikkoina hetkinä jäädä vähän taka-alalle...Mutta olet niiiin lähellä maalia, että ei epäilystäkään sinne pääsystä.
    T. eräs joka kyselee itseltään vähän väliä mitä OIKEASTI haluaa

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä painonpudotukseen, loistavan muutoksen olet saanut jo aikaan... :-) Itselläni on liikunnat olleet viime aikoina ihan retuperällä.

    VastaaPoista
  3. Sun ajatukset kuulostaa enemmän kuin tutuilta. Ei oikeastaan mitään lisättävää. Asiaa ja pistää todella miettimään!

    VastaaPoista
  4. Kyllä niillä haluamisilla ja retuperillä on tarkoituksensa. Ainakin minulle. En osaa olla koko ajan kova itselleni, mutta näiden tuskailujen kautta saan aina itseäni niskasta kiinni (ainakin vähäksi aikaa) ja taas yhden nytkähdyksen eteenpäin etenee tämä elämänmuutoskin! Ihanaa tietää, että muutkin tuskailevat hetkittäin samojen asioiden parissa. Yksi kääntöpuolihan tässä on aina se ajatus, että vain mulla on näin epämääräistä haahuilua ja muut etenee kuin juna! Plääh!

    Mutta eikun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä :)))

    VastaaPoista
  5. Saanko suositella CrossFit-treenejä :)

    VastaaPoista
  6. Saat! :) Ja kyllä CrossFit voi hyvinkin olla vastaus kysymykseeni... Vain pinnallisesti olen lajiin tutustunut eli voitko suositella samantien, mistä saisin jonkinlaista treeniohjelman tynkää tai ohjetta monipuolisen kokonaisuuden rakentamiseksi. Sivuja löytyy kyllä ihan googlen kautta, mutta mistä hyvää tietoa nopeasti kärsimättömille :) tai sitten vaan kerro, miten sinä rakennat omat treenisi! Nyt on oikeasti saatava jotain todellista rääkkiäkin! Pelkkä hikoilu ei vaan enää riitä! (tämä ei tarkoita, että olisin jotekin tosi hyvässä kunnossa vaan sitä, että samaa treeniä toistamalla saa samaa tasapaksua tulosta)

    t tasapaksu TM

    VastaaPoista
  7. Laitoin sähköpostia :)

    VastaaPoista
  8. Täällä toinen, joka on tajunnut, että samoja, vaikkakin kivoja ja hikoiluttavia, treenejä toistamalla saa samat tulokset. Uutta treeniä ja mukaavuusalueelta poistumista kehiin siis!

    VastaaPoista
  9. Kyllä vain! Tähän pätee sama kuin painonpudotukseenkin. Samaa kaavaa toistamalla pääsee johonkin asti ja sen jälkeen on haettava toisenlaista toimintamallia saadakseen tuloksia.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!