Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kesä tulee, oletko valmis?

En tiedä, olenko kulkenut viimeiset viikot silmät kiinni. Kiirettä on ollut ja pitkin Suomea olen kulkenut (se on nyt rauhoittumassa tältä keväältä - luojankiitos!), mutta mielestäni olen edes junan ikkunasta ulos katsellut - töiden lomassa. Mutta vasta tällä viikolla olen havahtunut siihen, että valtava vihreys ja vehreys on luonnossa vallalla ja kukkivat puut tuoksuvat kilpaa.

Nyt olikin juuri oikea aika tarttua itseään niskasta kiinni ja puhdistaa ruokavalio turhasta myrkystä. Miten olette muuten suhtautuneet vihanneksiin Pohjois-Saksan ehec-kohun myötä? Onko kohu muuttanut suhtautumistanne vihanneksiin? Itse ostan suomalaista aina kun se on mahdollista ja yleensä vielä luomua... Mutta nyt olen ruennut enemmän pesemään vihanneksia, joita ennen käyttelin melko huolettomasti.

Mutta lautasella vihanneksia (raakaa ja kypsää) on muutaman kuukauden takaista enemmän. Aina tätäkin pitää palautella mieleen. Vaikka löysistymistä (luonteessa ja vartalossa) onkin havaittavissa, paino on pysynyt suhteellisen hyvin parin kilon heitoilla ja alle 6-kympissä, joten ei tässä mistään katastrofista ole kyse. Väärästä tiestä vaan.


Mutta eipä hätää. Ensimmäistä kertaa ei olla sepän kyydissä, joten paluu terveempään elämään onnistuu kyllä. Nyt juuri haasteet työn vaihtamisesta ovat hellittäneet, vaikkei haasteista loppua tulekaan tällä menolla ja muutenkin elämä ainakin hetken ihan mallillaan. Nyt on juuri oikea aika tarttua toimeen!


t TM ottaa vastuun omasta terveydestään

4 kommenttia:

  1. Kyllä tuo bakteeri saa hieman tarkemmin valikoimaan vihannekset ja hedelmät ja myös yritän (tosin aina) suosia kotimaista ja nyt myös luomua. Silti se aina mielessä käy.

    VastaaPoista
  2. Työn vaihtaminen on kyllä aikamoista. Minulla se vaikuttaa vielä aika tavalla liikkumisiin varsinkin, mutta ehkä syömisiin vaan positiivisella tavalla. Onneksi osui hyvä paikka, joka antaa paljon enemmän kuin ottaa.

    VastaaPoista
  3. Olin suunnitellut viikon reissua Saksaan ja epäröin nyt sitten lähtöä. Toisaalta sitä kuolee kuitenkin joskus, joten onhan se ilo lähteä saksalaisella maaperällä sitten.

    Käytän muutoinkin vain luomurehuja, joten käyttöön uutisointi ei ole toistaiseksi vaikuttanut.

    VastaaPoista
  4. Ruuan alkuperä olisi toki hyvä tietää aina ja puhtautta raa'an ruuan suhteen syytä noudattaa. Ainakaan siitä ei haittaa ole... Suomalaista siis ja luomuna kiitos! :)

    Hienoa, Outi! Ihanaa, että voi iloita työstään. Itsekin olen todella tyytyväinen työpaikan vaihtoon, vaikka työtä on paljon, mutta se on kaikki niin mielekästä ja mielenkiintoista!

    Naina - älä mene Saksaan... mene mieluummin vaikka Tanskaan. Köpis on ehdottomasti yksi suosikkikaupunkejani! 30% ravintolaruuasta on luomua! Tanskalaiset rakastaa ruokaa, joten sieltä löytää ruokailurajoitteinenkin mieleistään ruokaa... brunssi on päivän pääateria ja tanskalainen elämä on todella rentoa. Käyn siellä säännöllisesti harjoittelemassa rentoutta... Viel ei ihan suju, mutta jatketaan harjoituksia! Ihan loistava paikka! Tykkään!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!