Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2011

Are you happy?

Oli oikeastaan aika tyrmistyttävän surullista huomata asiaa tarkemmin tarkasteltuani, että olen antanut itseni lipsua loppujen lopuksi monessa asiassa kohti entistä. Se etten ole edennyt projektissani johtuu loppujen lopuksi vain ja ainoastaan siitä, että olen jossain määrin hylännyt oppimani ja unohtanut itseni.

Ja sen, että hetkenhän jo rakastin itseäni. Nyt jossain määrin olin valmis aloittamaan itseni pahoinpitelemisen kaikilla niillä epäterveellisyyksillä, joista taistelin eroon. Herkuttelu oli liukumassa jälleen jokapäiväiseksi. Kato, kun huomennahan on päivä uus. Ja aina on viel se maanantai. Ja kuun vaihdekin on ihan just - kolmen viikon päästä!!!!


En havahtunut mihinkään fyysiseen vaan enemmän siihen, että vanhojen huonojen tapojen mukana olivat tulossa myös vanhat murheet. Väsytti. Ei huvittanut. Tekosyiden keksimisestä tuli taidetta. Pahinta oli, että uskoin itse tekosyyni. Olin koko ajan vähemmän minä.

Ei, en ollut onnellinen. Kyllä, on syytä muuttaa jotakin. Vieläpä tiedän hyvin, mitä muuttamalla oloni ja hyvinvointini kohenee heti.



Vaikeinta tässä on hetkessä elämisen taito. Noin yleisesti suurimman osan aikaa suunnittelen tavoitteita ja tulevaisuutta tai märehtin menneitä. Kumpaakaan niistä ei oikeasti ole olemassa. Olemassa on vain tämä hetki ja tämä hetki ratkaisee.


Useammin pitäisi pysähtyä kysymään itseltään, olenko onnellinen ja jos vastaus on ei, miettiä voinko tehdä jotain toisin. Minä tiedän, että voin. Elämällä terveellisesti, syömällä oikein ja liikkumalla olen paljon onnellisempi kuin irtokarkkien kanssa ikinä!


Toivon, että olet onnellinen tänään!


t. TM päivä kerrallaan

5 kommenttia:

  1. Niin kirjoittamisen arvoista ajatusta. Minä olen miettinyt viimeisen reilun viikon aikana paljon onnellisuutta. Sehän on se juttu, jota jokainen tarvitsee.
    Kyllä, olen onnellinen tänään. :) Onnellista päivää sinulle takaisin!

    VastaaPoista
  2. Hyvä postaus, syvällistä pohdintaa. Varmasti sellaista, jota itsekin voisin tehdä. :-) Toivottavasti tänään on sinullakin hyvä päivä!

    VastaaPoista
  3. Ihana, tärkeä postaus!

    Onnellisuus kumpuaa itseluottamuksesta, sopivasta määrästä itserakkautta. Mutta jos se onni on vain jonkin asian saavuttamisessa, unelmien ja haaveiden täyttymisessä, voi nykyinen hetki käydä liian raskaaksi, turhauttavaksi. Onnellisuutta ja tyytyväisyyttä pitäisi saada ripaus mausteeksi jokaiseen päivään.

    Itsekin koen, että kun pysyn ruodussa (syön terveellisemmin, liikun riittävästi), arkipäivä tuntuu paremmalta ja normielämään kuuluvat vastoinkäymiset paljon pienemmiltä!

    Kun pitää huolta itsestään, on rakastaminenkin helpompaa. Itsensä ja muiden.

    Onnellista ja hyvämielistä terveellistä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kylläpä kolahti tämä loistava kirjoitus...
    Vaikka näkee miten paljon paremmin voi KAIKIN PUOLIN uusien parempien tapojen myötä, vanhoihin huonoihin tapoihin takaisin liukuminen on käsittämättömän helppoa ja salakavalaa. Yksi herkku täällä, skipattu treeni siellä ja pian puolet ajasta sitä alkaa toistaa vanhaa itseää. Tyytymättömänä.
    Kiitos loistavasta muistutuksesta ihana, viisas ja sisukas TM.

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia ihanuudet!
    Muistan aina repliikin jostain vanhasta (eikä tod mistään klassikosta :)) leffasta, jossa saarella asuva mies kommentoi turisteja sanomalla, että "he tulevat tänne etsimään onnea (vai olikohan se rakkautta...) eivätkä tajua, että tämä on saari, ei täällä ole mitään, mitä ei tänne tuo!" Minusta lauseessa on todella hyvä ajatus - onni (ja miksi ei rakkauskin) on meissä, sen etsiminen ympäriinsä tuskin tulosta tuo...

    tTM syvällisenä :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!