Sivut

maanantai 25. lokakuuta 2010

Takaisin Minuksi

Vuoden alussa kun aloitin tämän blogin pitämisen mietin kuumeisesti nimeä blogille. Ajatuksena oli, että olisin halunnut hauskan nimen, josta kävisi ilmi laihdutusproggis, mutta parasta olisi, jos sen olisi voinut esimerkiksi hauskasti ymmärtää jollakin toisellakin tavalla... tai että se olisi vaikka joku tuttu sanonta väännettynä hauskasti... Lueskelin kateudesta vihreänä oivaltavia blogien nimiä laihdutusblogien listoista.

No, ei irronut mitään hauskaa. Halusin aloittaa blogin heti (yllätys, yllätys), koska ajattelin sen toimivan hyvänä tukena painonpudotukselleni ja uuden elämän projektilleni (niin kuin se on toiminutkin!), joten blogistani tuli Takaisin Minuksi.

Tämä otsikko kuvasi siinä hetkessä päällimäistä tunnettani. Että en ole oma itseni. Että se todellinen minä on jossain näiden suklaalla kerrytettyjen lihojen alla. Että olin väsynyt ja pahantuulinen ja itsekin ymmärsin sen liittyvän siihen, että söin väärin ja liikuin liian vähän. Koin, että mikäli saisin liikunnan takaisin ja painoa pudotettua olisin enemmän oma itseni.

Tavallaan puoli vahingossa blogin nimestä tuli omalle projektilleni hyvin kuvaava. Tämän vuoden aikana olen saanut paljon sitä itseäni takaisin, jonka itsekseni paremmin tunnistan. Olen monella tapaa hyvinvoivempi. Tottakai tulee takapakkeja ja huonoja päiviä, mutta terveellisempi ruokailu ja liikunta ovat parantaneet jaksamistani monella tavalla. Oloni on kevyempi ja itsevarmuuteni on kohentunut. Liikkuvuus ja lihasvoima on ihan erilaista kuin vuosi sitten.

Tämän hetkinen tavoitteeni on, että olen tavoitepainossani vuoden loppuun mennessä. Jos niin ei käy (tottakai käy!), niin muutan blogini nimeksi pelkkä Takaisin tai Takaisin Alkuun... Sillä sitäkin tämä on välillä todellakin ollut! Ainaista alusta aloittamista, mutta toki joka kerta paremmilla tiedoilla ja taidoilla!

Maanantai! Mikä loistava päivä aloittaa alusta tai palata Takaisin Ruotuun! Olisipa ihanaa, jos pääsisi kohta hiihtämään. Ei meillä tosin vielä ole edes lunta... Joten menen tänään Total Combatiin ottamaan itseltäni totaalisesti sen luulon pois, että olisin muka melko kovassa kunnossa! :)

Liikunnallista ja muutenkin mukavaa syksyistä viikkoa!

t. TM

2 kommenttia:

  1. Takaisin Minuksi oli loistava nimivalinta blogille. Tai minä ainakin samaistun siihen tosi paljon, sillä samanlaisia fiiliksiä oli itselläni omaa projektia aloittaessani. Ja minä myös koen, että olen tullut taas enemmän itsekseni liikunnan ja vähemmän ahdistuneen syömisen takia.
    Ja hei, olet jo tosi lähellä tavoitepainoasi, jee!!!

    VastaaPoista
  2. On ihan uskomaton tunne, kun oikeasti tuntee muuttuvansa enemmän omaksi itsekseen ja kun taaksepäin katsoo hämmästyttää, miten saattoi niin itsestään vieraantuakin! Nyt kun katsoo valokuvia itsestään vuosi, pari sitten tuntuu oikeasti, ettei tunnista itseään niistä. Tietää, että on siinä kuvassa, mutta kun ei näytä yhtään itseltään. No jaa. Ei kai niihin kuviin ole tänäkään päivänä tyytyväinen ja raaka on pukuhuoneen peili edelleen, mutta kuitenkin on enemmän oma itsensä kuin ennen :) Tavoitepainoa kohti!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!