Välillä vastaan tulee erinäisiä haasteita elämässä. Rajoitteita, jotka eristävät meidät siitä, mikä on kaikkein mukavinta, hyödyllisintä, tarpeellisinta, terveellisintä - uni, liikunta, terveellinen ruoka. Haasteet voivat tulla oikeasta elämästä tai voimme keksiä niitä rajattomasti, vapautuneesti, luovasti - paljon tehokkaammin kuin keinoja niiden voittamiseen konsanaan. Ainakin minä.
En minä sitä sano, että esimerkiksi terveydellään kannattaisi leikkiä. Jos on terveydentilassa rajoite, niin sitä pitää kunnioittaa. Tiettyyn rajaan saakka tai ainakin kysyä, että mitä sitten? Mikä on vaihtoehto, jos ei tätä? Jos ei saa mieleistään vastausta ammattilaisilta, pitää kysyä itseltään. Muistanpa eräänkin kurssin, jossa luvattiin, että kaikki vastaukset ovat ihmisessä sisällä. Kun vain osaa kysyä ja pysähtyy kuuntelemaan. Jep, hetki vielä harjoiteltava tuota - ainakin sitä pysähtymistä.
Osa asioista liittyy mielestäni mielikuvaan omasta itsestä. Kuinka pystyvänä pidämme itseämme? Onko kertaakaan tullut vastaan tilannetta, että olisit hämmästynyt omista kyvyistäsi (siis positiivisesti hämmästynyt)? "Että minä pystyn tähänkin... Enpä olisi uskonut." Minä ainakin olen. Ja jokainen onnistuminen on vahvistanut ajatusta siitä, että saatan pystyä muihinkin asioihin, joita en osaa vielä edes kuvitella...
Mutta ei heti ja kerralla. Vaan kokeilemalla. Löytämällä oma tie. Askel kerrallaan.
Minä olen aina pitänyt liikunnasta. Amerikkalaisittain rakastanut liikuntaa. Lisäksi olen ollut suurimman osan elämääni normaalipainoinen. Minulla ei ole traumoja koululiikunnasta. Olin se tyttö, joka pomppi jo ennen liikuntatunnin alkua paikallaan opettajan edessä ja hoki, että milloin aloitetaan. Osuiko minulle hyviä opettajia? Vai olinko sellainen luonnostani? En osaa sanoa. Ehkä molempia.
Nautin siitä olosta, joka liikunnasta seuraa joka kerta.
Kuitenkin elämässäni on ollut vaiheita, että olen liikkunut varsin vähän. Olen myös ollut ylipainoinen, joskus enemmän, nyt vähemmän. Olen käyttänyt kaikki tekosyy-kortit moneen kertaan.
Vaikea ymmärtää, miksi tilanne jossakin välissä muuttui. Mikä vaikutti itsetuntooni ja minäkuvaani? Miksi asioilla ei ollut yhtäkkiä väliä? Tai elämänhallinta muka katosi. Onko elämässäni ollut ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet tähän? Miksi en tunnista heitä? Miksi yritän syyttää taas muita? Only you can make you happy!
Onneksi nyt olen saanut ajatukset edes jonkinlaiseen järjestykseen. Laiskuus ja vapaasyöminen vaanivat nurkan takana ja ovat valmiita ottamaan ohjat, jos tunnen epävarmuutta, mutta onneksi en tunne! Tekosyyt pystyn tunnistamaan tekosyiksi (ainakin suurimman osan aikaa). Todellisiin syihin pyrin vaikuttamaan. Olen ymmärtänyt, että ajankäyttöni on minun ajankäyttöäni, eikä siitä aina tarvitse lohkaista jokaiselle jotakin.
Eilen mukava, rento juoksulenkki hyvässä seurassa. Tänään zumbaa!
tTM pitää pintansa
Hieno huomio tuo viimeinen. Minäkin usein sorrun siihen, että yritän ehtiä mukaan jokaiseen juttuun johon pyydetään. Kuitenkin olen ihminen, joka tarvitsee sen oman ajan. Ja nimenomaan sellaisen ajan, jolloin ei täydy tehdä mitään, jolloin saa unohtaa to do-listat sun muut.. Usein, jos kieltäydyn sanomalla, että ei, en tule nyt, haluan olla kotona, saan kuulla, että "no joka päivähän sä kotona olet"....
VastaaPoistaNiinpä! On ihan eri asia olla kotona ja olla kotona rauhassa! Jatkuvassa vaatimusten ristivedossa oleminen on tosi rankkaa. Vaikka kasaisi ihan itse ne vaatimuksensa tai vaikka se vaatimus ei olisi muuta kuin jatkuvaa puhelimen mukana pitämistä... Välillä on saatava vain olla ja sitä oikeuttahan ei kukaan anna, se on vain otettava! Pidä puoles! :)
PoistaHyvää pohdiskelua! Pidä vaan itsestäsi huolta jatkossakin ja tee just niitä asioita mitkä itsestä parhaalta tuntuu :)
VastaaPoistaTervetuloa myös vierailemaan mun liikuntablogissani http://inmotionblogi.blogspot.fi/
Kiitos! Varmasti vierailen :)
Poista