Sivut

maanantai 28. marraskuuta 2011

Arki huolesi kaikki heitä

Yritän suhtautua kiireeseen huumorilla. Palautan mieleeni yhä uudelleen sen tosiasian, että kiire on tunne ja yritän suhtautua siihen niin. Tunteet hallintaan ja menoksi. En suostu huolehtimaan, että ehdinkö ja ehdinkö kaiken. En suostu epäilemään omia voimavarojani.

Toisaalta yllätyin tänä aamuna bussissa työmatkalla, että vielä minusta löytyi nämäkin voimat. Aloittaa taas uusi (työ)viikko haasteineen.

Tämä viikko on kuitenkin vähän helpompi kuin edellinen. Jo siitä tulee hyvä mieli. Tämä tarkoittaa sitä, että useimpana iltana saan itse päättää, mitä teen eikä sitä sanella minulle mistään. Yksi tai kaksi menoa ei tunnu missään, kun välillä on ollut useampi illassa, mihin vaaditaan jo vähän akrobatiaa (ja assistentteja).




Minun on helpompi elää listojen kanssa, vaikka jotakuta toista se saattaisi stressata. Ihanaa viivata yli tehty tehtävä, repiä yksi muistilappu roskikseen.

Lisäksi yritän kiihkeästi noudattaa "kahden minuutin sääntöä". Onko tuttu? Nyt jos joku tietää, mistä tämä alunperin on, mielelläni kuulisin minäkin!! Kahden minuutin sääntö tarkoittaa, että jos arvelet jonkin tehtävän tekemiseen menevän alle 2 minuuttia, tee se heti.

Voi kuulostaa hullulta, mutta oikeasti toimii. Ripusta takki naulaan, vie tavara paikalleen (niin töissä kuin kotonakin) ja jälkeenpäin raivattavaa on paljon vähemmän! Kannattaa. Toimii vähän kuin torstain siivouspäivä - ihanaa tulla perjantaina siistiin kotiin ja on tunne, että koko viikonloppu on käytettävissä, kun ei tarvitse kallisarvoista viikonloppua käyttää siivoamiseen. Suosittelen tätäkin :)

Kiire, kiireempi, kiirein. Omalla kohdallani on kyllä välillä pysähdyttävä miettimään, että miksi niin kova kiire oikeastaan on. Vaikka tekemistä oikeastikin on paljon niin, onko itsensä kiireessä pitäminen myös sitä, ettei oikeastaan halua edes pysähtyä?




Ohjelmarikkaan viikonlopun jälkeen tänään kunnon liikunta/juoksupäivä. Täydellistä hipoo!

Eikun kohti uuden viikon haasteita!

tTM arkihuolettomana

2 kommenttia:

  1. 2min sääntö kuulostaa kyllä aikamoisen hyvälle idealle!

    T:kroonisessa sotkussa elävä siivousneurootikko

    VastaaPoista
  2. Mun elämää se on auttanut yksinkertaisesti sillä tavalla, että usein lamaannun siitä, kun on niin monta asiaa, jotka pitäis tehdä, mutta sitten kun ajattelen asian kerrallaan ja teen muutaman näitä "2min"-asiaa niin johan helpottaa. Suosittelen :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!